Amenajarea casei

# ingrijire masina #masina

Tu cum ai grija de masina ta?

Ingrijirea si intretinerea masinii este o responsabilitate pe care trebuie sa o iei in serios. In caz contrar, vei cheltui sume mari de bani pe reparatii care ar putea fi evitate prin verificari periodice si o atentie mai sporita asupra modului de functionare al autoturismului.

Intretinerea corecta a masinii te va ajuta sa economisesti bani pe termen lung si te va asigura totodata ca vehiculul functioneaza la performantele sale maxime.

Pastreaza-ti masina curata!

Ar trebui sa iti cureti autoturismul cel putin o data pe luna, atat in interior cat si pe exterior. O rutina de curatenie este cel mai usor lucru pe care il poti face pentru a avea grija de ea.

O masina murdara nu are doar un aspect greu de privit, dar murdaria poate afecta destul de grav vopseaua, iar lucruri precum bauturile varsate si scrumul de tigara vor lasa urme greu de scos in timp. Daca nu esti un fan al spalatoriilor auto, poti incerca sa iti cureti masina de unul singur. Fii atent la produsele de curatare pe care le folosesti, unele dintre ele ar putea sa fie ineficiente sau chiar sa produca si mai multe daune.

Schimba ueiul la fiecare 5.000-7.500 km

Masina ta are nevoie de ulei pentru a lubrifia motorul si pentru a functiona la capacitatea ei maxima. Daca nu efectuezi schimbul de ulei atunci cand trebuie, posibil sa ai probleme cu motorul destul de grave pe viitor, iar acest lucru implica niste costuri majore.

Fiecare producator de automobile are diferite lucruri de spus cand vine vorba functionalitate, pe care le poti gasi in manualul de utilizare al masinii. Daca inca nu esti sigur in privinta tipului de ulei pe care ar trebui sa il folosesti, afla ca majoritatea masinilor functioneaza bine cu uleiul sintetic.

Pentru mai mult ajuror poti incerca sa faci schimbul de ulei intr-o benzinarie, service, sau chiar la magazinul de unde ai achizitionat produsul.

Verifica presiunea rotilor in fiecare luna

In acest caz, ar fi indicat sa iti schimbi anvelopele intre ele dupa fiecare 7.500 km parcursi cu masina. Ia in calcul faptul ca presiunea incorecta a pneului poate duce la o multime de probleme, inclusiv: instabilitate in timpul condusului, kilometraj mai mic sau o pana de toata frumusetea.

Costul unui nou set de anvelope va fi semnificativ mai mare decat costul procesului de verificare a presiunii sau cel care implica rotatia acestora. Fa o vizita la service si cere ajutorul unui specialist pentru a asigura o buna functionare a rotilor masinii tale, sau pentru si mai multa siguranta foloseste un senzor de presiune pentru roti.

Asadar, masinile au nevoie de o atentie deosebita din partea noastra. Fie ca e vorba de verificarea presiunii rotilor sau de o simpla curatare, nu trebuie sa amani aceste lucruri.

In functie de modelul pe care il conduci, informeaza-te in legatura cu revizia periodica si modalitatile in care o poti intretine cat mai usor si sigur. Fie ca vrei sa ii oferi cele mai bune jante auto sau sa ii schimbi setul de anvelope, asigura-te ca esti bine informat in legatura cu modul de functionare al masinii tale.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare