Amenajarea casei

#cladirea cos Ohio #Biblioteca Kansas City

Topul cladirilor BIZARE din intreaga lume

Imaginatia arhitectilor nu are limite! Astfel sunt concepute proiecte extraordinare care incalca legile fizicii si tot asa apar lucrari de design futuriste, primitoare si maiestuoase. Iata patru exemple de cladiri BIZARE din intreaga lume! 

Vezi idei de amenajare a casei

1. Cladirea-biblioteca

Biblioteca publica din Kansas City a devenit emblema orasului, impresionand prin arhitectura sa exterioara, sub forma unor carti asezate pe rafturile unei biblioteci

Cea mai serioasa reconstructie dateaza din 2004, cand municipalitatea a alocat pentru renovare 50 de milioane de dolari. Numele cartilor expuse au fost alese prin sondaj al cetatenilor.

2. Cladirea-cos

In Ohio se afla cel mai mare cos de picnic din lume, sub forma unei cladiri inedite in care isi are sediul firma Longaberger, unul dintre cei mai importanti producatori de cosuri din rafie si lemn ai Statelor Unite. Este cel mai impresionant exemplu de arhitectura mimetica.

3. Cladirea-stramba

Sursa foto: krzywydomek.info

In Polonia, la Sopot, se afla Krzywy Domek, una dintre cele mai speciale cladiri din intreaga Europa. Forma sa arhitecturala neobisnuita este caracterizata prin linii curbe si rasucite, de unde si numele de Casa Stramba. Inclusiv geamurile si ferestrele respecta aceeasi structura a zidariei. Casa Stramba a fost construita in 2004 dupa un proiect al arhitectilor Szotyński si Zaleski, care s-au inspirat din benzile desenate ale lui Jan Marcin Szancer si Per Dahlberg.

4. Casa cu susul in jos

Sursa foto: youtube.com

Casa-invers din Szymbark, Polonia, a fost realizata de Daniel Czapiewski, dornic sa reprezinte epoca in care traim, „presarata" cu contradictii si intentii perfide ale noastre, ale oamenilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare