Amenajarea casei

#electrocasnice #bucatarie #aparat

Topul celor mai utile electrocasnice de bucatarie

Traim intr-o lume in care timpul este din ce in ce mai limitat. Tehnologia moderna vine in intampinarea nevoii umane de a pregati ceva de mancare cu minimum de efort si cu cele mai bune rezultate. Exista o multime de electrocasnice, iar unele dintre acestea sunt indispensabile pentru o bucatarie moderna .

Printre avantajele acestor electrocasnice sunt: timpul scurt de preparare, rezultatele sigure, economia de curent sau apa.


1 cuptor cu microunde


Stiai ca daca pui 1 minut la incalzit o portocala in cuptorul cu microunde, va face mai mult suc cand o storci? 

Cuptorul cu microunde foloseste radiatiile de microunde pentru a incalzi si a gati mancarea intr-un timp scurt. Este un aparat des folosit datorita marimii sale mici si a functiilor indeplinite: dezghetare, grill, incalzire. De asemenea, pretul este foarte atractiv. Un cuptor cu microunde costa de la 150 lei bucata.


2 Prajitor de paine


Toata lumea mananca paine prajita. Este una dintre cele mai simple preparate si, pornind de la o felie de paine prajita, se obtin multe bunatati. Si mai mult decat atat, un astfel de aparat prajeste cam orice tip de paine.

Un prajitor simplu are spatiu pentru doua felii de paine si 1-2 niveluri de rumenire. Functiile insa pot deveni si mai complexe la alte aparate: incalzire rapida, dezghetare. Un astfel de aparat costa de la 50 lei bucata, este mic si poate fi usor depozitat in bucatarie.


3 Storcator


Storcatorul este un aparat electrocasnic util pentru cei care obisnuiesc sa consume sucuri de fructe/legume sau sa faca limonada. Este practic si pentru sucurile de fructe sau piureurile pentru copiii mici.

Cel mai simplu storcator este cel de fructe, electric. Spre deosebire de storcatorul manual (cu care se aseamana mult la forma), acesta stoarce semiautomat. Un storcator de fructe electric foarte simplu (in forma celui manual) costa in jur de 60 lei bucata. Daca insa vrei sa storci citrice mari, atunci este preferabil sa-ti cumperi un storcator fabricat dintr-un material de calitate, care sa reziste presiunii exercitate de fructele mai tari.

Un storcator mai complex poate sa extraga sucul din fructe si legume puse intregi. Dispune, de asemenea, de mai multe viteze. Ambele tipuri de aparate trebuie sa aiba un rezervor care colecteaza sucul si pulpa. Aparatele mai evoluate dispun si de un rezervor special unde se colecteaza reziduurile. Un astfel de produs poate costa 100 lei dar poate ajunge si la 300 lei bucata.


4 Blender (mixer)


Chiar daca il folosim des in bucatarie, blenderul nu are nici macar o istorie de 100 de ani. A fost inventat in 1022 de catre un polonez, Stephen Poplawski.

Mixerul sau blenderul este unul dintre produsele cele mai folosite in bucatarie. Este foarte util pentru a face bauturi, sosuri, piureuri etc. Un blender clasic poate sa amestece foarte bine, pentru obtinerea unui piure. Un blender modern, cu mai multe functii, poate sa taie foarte marunt sau sa transforme din solid in pasta. Iata cateva functii: pasare si agitare, framantare si amestecare, tocare, taiere in felii medii, radere medie, granulare medie, radere fina, feliere fina, emulsifiere etc.

Un mixer portabil clasic poate costa 60 lei bucata, in timp ce un blender mai performant poate avea un pret de 400 lei bucata.


5 Cafetiera


Intr-o bucatarie moderna, o cafetiera este nelipsita. Se economiseste timp si se evita murdarirea aragazului al cafelei facute la ibric. O cafetiera simpla este confectionata din plastic, are o capacitate cat pentru una sau doua cani si nu costa mai mult de 40 lei.

O cafetiera mai scumpa are functii diversificate: vaporizator regrabil, placa de incalzire antiderapanta, deconectare automata, selector de aroma, timer digital etc. Un astfel de aparat costa in jur de 400 lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare