Amenajarea casei

#baie #toaleta #dezinfectare #curatenie #microbi

Toaleta, de la curatenie la dezinfectare

Uneori este foarte greu sa realizam ca intre un obiect curat si un obiect dezinfectat exista mari diferente. Apreciem doar aspectul, fara a realiza ca microbii nu sunt mari, nu sunt colorati si nici nu se misca astfel incat sa ii putem vedea. In continuare apare o alta problema: cu ce curatam si cu ce dezinfectam?



Iata un exemplu: toaleta . Este unul dintre cele mai pretentioase locuri din casele noastre, deoarece trebuie sa fie in permanenta curata si dezinfectata, insa nu ne dam seama cat de des ar trebui sa facem acest lucru.

Marginea vasului de toaleta reprezinta locul ideal pentru dezvoltarea microbilor (care se inmultesc de la 1 la 6 milioane in doar 8 ore) din cauza mai multor caracteristici:

  • umezeala constanta din vasul de toaleta este factorul care alimenteaza si protejeaza microbii;
  • vasul de toaleta nu este mobil; microbii se pot dezvolta nestingheriti deoarece de cele mai multe ori spalarea toaletei se face identic, fara a atinge zona respectiva;
  • suprafata marginii interioare nu este emailata, lucioasa, ci prezinta porozitati, ideale pentru ca microbii sa le populeze.
     

Atunci cand speli toaleta poti folosi un detergent sau o solutie pentru curatarea murdariei, insa de cele mai multe ori fara un rol dezinfectant . In plus, microbii pot capata rezistenta la un anumit produs, in special daca acesta nu contine substante puternice pentru dezinfectare .

Odorizantele clasice pentru toaleta au rolul de a parfuma zona si de a colora apa din vas. Cele de proasta calitate devin ele insele focare de bacterii si microbi.

In ceea ce priveste dezinfectarea, solutiile de baza sunt clorul, cloramina si produsele ce contin aceste substante. Dezinfectarea ar trebui sa fie ultimul pas dupa curatarea unui obiect sanitar. Din pacate este destul de dificil de realizat acest lucru de fiecare data cand folosesti toaleta.

Domestos propune un produs ideal, care imbina toate functiile de mai sus. Daca pana acum ti-ai format deja o parere despre produsele clasice Domestos, cu siguranta vei incerca si dezinfectantul solid pentru toaleta Domestos Bacti - Stop. Produsul se prezinta in forma unui odorizant , insa producatorii tin sa mentioneze faptul ca aceasta denumire nu este cea corecta:  „In mod curent, categoria de produse solide si semi-solide pentru curatarea toaletei este denumita de catre consumatorii din Romania „odorizante de toaleta”... Noul Domestos Bacti-Stop nu este un odorizant de toaleta, ci un dezinfectant solid, singurul produs din această categorie care omoară microbii, oferind consumatorilor mai mult decat igiena: dezinfectare.”

Produsul este disponibil in trei variante de parfum: Pine Fresh, Original si Lemon Fresh si doua formate. Pretul recomandat este de aproximativ 5 RON pentru dezinfectantul cu suport si 3,5 RON pentru rezerva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea