Amenajarea casei

#bucatarie #dulapuri bucatarie #mobilier bucatarie

Tipuri de dulapuri pentru bucatarie

Daca te pregatesti sa iti renovezi bucataria si te-ai decis asupra stilului si al designului pe care le preferi, a sosit momentul sa ai in vedere si tipurile de dulapuri de bucatarie din care poti alege. Lemn, furnir sau poate MDF? Iata care sunt optiunile tale!

1 Dulapuri de bucatarie laminate

Durabile si rezistente la lovituri si zgarieturi, dulapurile de bucatarie laminate sunt ideale in bucataria unei familii. De regula, poti gasi astfel de piese de mobilier la preturi rezonabile, fara ca aspectul estetic sa aiba de suferit.

Dulapurile laminate sunt disponibile intr-o varietate de culori, de la intense la pale, si pot lua aspectul lemnului natural sau al altori tipuri de materiale, in functie de preferintele personale.

2 Dulapuri de bucatarie din lemn natural

Dulapurile din lemn masiv sunt o alegere inspirata pentru orice bucatarie. Culoarea lor variaza de la un tip de lemn la altul si prezinta avantajul de a face fata cu brio testului timpului, atat din punct de vedere al rezistentei, cat si al aspectului. Tine cont de faptul ca lemnul se dilata si se contracta in mod natural, prin urmare este esential ca dulapurile de bucatarie sa fie realizate in asa fel incat aceasta miscare imperceptibila sa fie posibila.

Asupra carui tip de lemn te-ai putea opri? Exemple frumoase si de buna calitate sunt lemnul de stejar si cel de nuc, sau, la fel de bine, ai putea opta pentru un lemn natural lacuit, care ofera un aspect inedit si foarte variat.

Nu uita ca dulapurile de bucatarie din lemn natural sunt relativ scumpe, in comparatie cu piesele similare de mobiler din alte materiale.

3 Dulapuri de bucatarie din furnir

Furnirul este aplicat pe o varietate de suprafete. Pe langa faptul ca ofera aspectul placut al lemnului natural, mobila de acest tip este si foarte stabila.

Furnirul poate fi finisat astfel incat dulapurile sa fie lucioase, mate sau cu diferite texturi. In timp ce mobila din furnir lucios se potriveste intr-o bucatarie contemporana, cea din furnir mat sau texturat este recomandata intr-un spatiu clasic.

4 Dulapuri de bucatarie din MDF

Dulapurile de bucatarie din MDF (Medium Density Fiber) reprezinta o metoda eficienta de a obtine un spatiu cu aspect luxos la preturi mici. MDF-ul ofera mobilierului un aspect rafinat, dar si o rezistenta sporita. De asemenea, are o densitate mare, fapt care il face usor de prelucrat.

Dulapurile realizate din acest material pot avea un aspect variat, de lemn natural, lemn lacuit etc., si o multitudine de nuante, putand fi imbracat in diverse tipuri de furniruri.

5 Dulapuri de bucatarie lacuite

Lacul poate fi aplicat pentru a finisa dulapurile de bucatarie din lemn si furnir, insa poate fi aplicat si pe MDF. Poti opta pentru o varietate de culori, cat si pentru lacuri mate sau lucioase, in functie de aspectul pe care urmaresti sa il obtii.

Lacul prezinta avantajul de a oferi mobilierului un strat suplimentar de protectie, astfel incat dulapurile de bucatarie de acest tip devin mai rezistente.

Sursa foto: kitchen-trends.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului