Amenajarea casei

#solutii de curatat #mucegai #dezinfectare casa #curatenie #inalbitori

Cum trebuie sa folosesti inalbitorii la curatenie

De la indepartarea mucegaiului, pana la albirea portelanului si curatarea mobilierul de gradina, inalbitorii pot fi folositi cu succes in gospodarie. Ai grija insa sa nu ii folosesti in prezenta amoniacului sau a altor produse chimice de curatare.

1 Curata mucegaiul. Inalbitorii si amoniacul sunt substante extrem de eficiente in indepartarea mucegaiului din locuinta. Aceste ingrediente nu trebuie insa folosite niciodata impreuna. Inalbitorii trebuie folositi pentru spalarea rufelor si a tesaturilor.

Umezeste obiectul respectiv si presara peste mucegai putin detergent, dupa care inmoi intr-o solutie din 50 ml inalbitor si 4 litri de apa calda. Lasa la inmuiat 30 de minute dupa care speli bine.

Inalbitorii pot fi folositi si pentru indepartarea mucegaiului care se aduna in rosturile de la gresia si faianta din baie sau bucatarie. Amesteca parti egale de inalbitor si apa si toarna intr-o sticla cu pulverizator si apoi stropeste in locurile afectate. Lasa sa actioneze 15 minute, dupa care freci cu un burete si clatesti bine cu apa.

Inalbitorii sunt utili si in indepartarea mucegaiului de pe perdeaua din baie. Spala perdeaua in apa cu o jumatate de cana de inalbitor si 50 grame de detergent.

2 Sterilizeaza lucrurile second hand. Daca obisnuiesti sa cumperi haine sau alte obiecte de la second hand este foarte important sa le speli foarte bine inainte de a le folosi. Inmoaie aceste obiecte intr-o solutie din 150 ml inalbitor, cateva picaturi de detergent antibacterian si 4 litri de apa. Lasa la inmuiat 10 minute dupa care clateste bine cu apa.

3 Curata tocatoarele si blaturile din bucatarie. Pentru curatarea acestor obiecte foarte folosite din bucatarie este indicat sa folosesti inalbitori. Freaca suprafata acestor biecte cu o un burete inmuiat intr-o solutie dintr-o lingurita de inalbitor siluat in 2 litri de apa. Clateste apoi din abundenta cu apa.

4 Curata obiectele din sticla. Daca vrei ca paharele si alte obiecte de sticla din casa sa straluceasca de curatenie, in apa cu sapun in care speli vasele sa adaugi o lingurita de inalbitor. Ai grija insa sa clatesti apoi foarte bine.

5
Fa sa straluceasca portelanul alb. Obiectele din portelan alb pot fi curatate foarte bine cu ajutorul inalbitorului. Intr-un lighean aseaza obiectele pe care vrei sa le cureti si acopera-le cu prosoape. Peste prosoape toarna o solutie formata din inalbitor si apa. Lasa la inmuiat 15 - 30 de minute, dupa care clateste bine cu apa si sterge cu un prosop curat si uscat.

6 Prepara un dezinfectant. Daca ai nevoie de un dezinfectant bun, renunta la produsele costisitoare din comert si prepara unul acasa din inalbitor. In 4 litri de apa fierbinte amesteca o lingura de inalbitor. Toarna amestecul intr-o sticla cu pulverizator si stropeste pe un servetel cu care stergi obiectele din locuinta care au nevoie de dezinfectare.

7 Curata mobilierul din plastic alb din gradina. Cand cureti mobilierul din plastic din gradina, foloseste o solutie din detergent, 100 ml inalbitor si 4 litri de apa. Clateste apoi bine cu apa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea