Amenajarea casei

# design casa #casa noua #amenajare casa #casa

Te-ai mutat in casa noua? Iata cum incepi s-o amenajezi

Urmeaza sa te muti intr-o casa noua si te gandesti deja la planul de amenajare? Poate ca la inceput totul va parea o adevarata provocare, insa iti recomandam sa faci totul pas cu pas. Pentru asta vei avea nevoie de o buna organizare.

Incearca sa alegi un anumit design pentru noua ta locuinta, sa verifici daca sunt necesare anumite reparatii, si abia dupa aceea poti incepe sa achizitionezi primele materiale si piese de mobilier. Daca nu stii de unde sa incepi, iti venim in ajutor cu un plan de amenajare care cu siguranta te va inspira!

Renunta la obiectele vechi

Atunci cand te muti intr-o casa noua, trebuie sa te pregatesti pentru nou inceput, asa ca e cazul sa renunti la obiectele vechi si deteriorate, care nu mai pot fi folosite. Daca ai pastrat pana acum electrocasnicele vechi, e timpul sa scapi de ele, pentru ca vor ocupa degeaba loc in noua ta casa si nici nu iti vor fi de folos.

Nu cumpara totul din prima

Poate ca la inceput vei avea impresia ca noua ta casa este prea spatioasa, insa iti recomandam sa nu exagerezi cu achizitionarea pieselor de mobilier. Pentru inceput poti cumpara doar lucrurile esentiale pentru casa ta, iar pe parcurs poti achizitiona diverse accesorii sau piese de mobilier pe care le consideri potrivite pentru designul locuintei tale.

Alege un design in ton cu personalitatea ta

Inainte de a achizitiona primele accesorii pentru casa ta si noile piese de mobilier, poti alege un anumit stil in care doresti sa iti amenajezi intreaga locuinta. Daca iti doresti un look modern, alege un stil minimalist sau contemporan, iar daca vrei o atmosfera romantica, alege un design clasic sau vintage. Incearca sa alegi un stil care sa se potriveasca si cu personalitatea ta, pentru a te simti cat mai confortabil in noua ta locuinta.

Incepe cu amenajarea dormitorului

Daca te-ai mutat in casa noua, iti recomandam sa incepi cu amenajarea dormitorului, tinand cont ca acesta va fi locul in care vei petrece o mare parte din timp. Incearca sa alegi piese de mobilier cat mai practice, care sa iti asigure confortul de care ai nevoie si care sa te ajute in acelasi timp sa economisesti spatiu.

Este important ca in dormitor sa existe o atmosfera linistitoare, de aceea nu este recomandat sa aglomerezi aceasta camera cu prea multe piese de mobilier sau accesorii. Poti incepe prin achizitionarea unui pat confortabil, a unor draperii si a unor noptiere, pe care sa le amplasezi in apropierea patului. De asemenea, o lampa cu picior sau niste aplice ar fi perfecte pentru dormitor, mai ales daca iti place sa citesti seara. Toate aceste piese de mobilier si accesorii le gasesti acum si pe Vivre.ro, unde te asteapta o multime de modele si oferte avantajoase.

Continua cu amenajarea baii

Inainte de a incepe amenajarea in baie, este important sa verifici daca instalatia sanitara este pusa la punct. Apoi, un alt aspect la care trebuie sa te gandesti foarte bine este alegerea obiectelor sanitare si a robinetelor. Incearca sa iti fixezi un buget si sa alegi varianta cea mai buna, din punct de vedere al raportului calitate-pret. Dupa ce ai rezolvat cu obiectele sanitare, asigura-te ca alegi cele mai bune materiale pentru finisajele din baie, pentru a avea parte de confortul pe care ti-l doresti.

Incearca sa creezi ideea de spatialitate

Daca vrei sa te bucuri de o atmosfera placuta in noua ta casa, incearca sa nu iti aglomerezi locuinta cu prea multe obiecte. Daca spatiul nu este prea generos, incearca sa aplici diverse trucuri pentru a-l amplifica vizual.

Spre exemplu, oglinzile reflecta cea mai mare cantitate de lumina si ofera adancime spatiului, asa ca poti opta pentru o oglinda mare pe hol sau in dormitor. De asemenea, pentru o mai buna luminozitate, poti sa amplasezi lampi si aplice in cel putin trei colturi ale camerei, iar astfel vei crea un echilibru in iluminarea locuintei si vei accentua senzatia de spatialitate.

Asadar, inainte de a incepe amenajarea casei, este necesar sa iti faci un plan pe care sa il urmezi pas cu pas. Dupa ce ai verificat instalatiile electrice si sanitare si ai facut toate reparatiile necesare, poti incepe sa achizitionezi primele materiale si accesorii. Iti recomandam sa investesti in produse de calitate, care sa fie rezistente in timp si sa iti asigure un confort sporit.

Sursa poza: Vivre

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea