Amenajarea casei

#stiluri design #design #design interior #origami #arta japoneza

Stiluri de design interior inspirate din arta japoneza origami

Arta japoneza origami, ce presupune impaturirea hartiei in forme complexe si sugestive, a inspirat designerii de interior in proiectarea mai multor decoratiuni si piese de mobilier cu adevarat speciale. Hartia utilizata in origami a fost inlocuita de materiale precum lemnul si otelul, insa au fost pastrate intocmai liniile si indoiturile specific japoneze.

Stilurile de design inspirate din arta origami sunt extrem de interesante si suscita mereu interes, intrucat utilizeaza tehnica artistica intocmai si ii speculeaza frumusetea, astfel incat sa rezulte obiecte de decor originale si moderne. Formele tipice origamiului accentueaza estetica structurala a unei incaperi si adauga detalii care nu trec niciodata neobservate.


Masa din sticla cu baza in stil origami

O piesa de mobilier care se remarca in mod deosebit pe piata designului interior este masa din sticla cu baza realizata in stil origami, numita "4foldlow". Aceasta este creatia designerului George Rice, care lucreaza cu prestigioasa companie Formtank.

Baza mesei din sticla este cea care iese cu adevarat in evidenta: a luat nastere prin taierea cu laserul a unei singure placi de otel, indoite apoi manual!


Dulapul origami

Un dulap-turn alb nu poate fi niciodata altfel decat banal, nu? Compania Reflex-Angelo ne demonstreaza contrariul, cu dulapul-origami fabricat din lemn lacuit botezat chiar "Origami". Designul jucaus dar totodata functional suplimenteaza valoarea estetica a incaperii, adaugand structura peretelui pe care este montat.


Cescute de ceai de unica folosinta

Ce-ai spune daca ti-ai surprinde musafirii la un picnic, oferindu-le ceai proaspat din cescute de unica folosinta, care se pliaza in forma de pliculet de ceai? Designerul japonez Lee Seo-jin s-a gandit ca vesela practica este mereu la mare cautare, astfel ca a inventat cescute de unica folosita, care se desfac din ceea ce par a fi banale plicuri de ceai!


Scaunul origami

Un scaun alb, clasic, se poate transforma imediat intr-o opera de arta, daca designul lui imprumuta tehnicile specifice origamiului. Proiectat de So Takanashi, "Origami Chair" are o forma clasica, dar este conceput din metal indoit exact ca in arta japoneza.


Masuta Hana

Masuta Hana este o piesa de mobilier superba, produsa de Shige Hasegawa, a carei baza este un placaj sculptat in forma de floare-origami. Cele 5 piese care imita petalele sunt imbinate fara folosirea suruburilor sau a altor mecanisme complicate.



Sursa foto: interiorholic.com

Sursa foto principala: homeklondike.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea