Amenajarea casei

#amenajarea casei #amenajare casa #sfaturi practice #sfaturi design

Solutii ingenioase pentru 4 obstacole comune in amenajarea casei

Amenajarea casei nu este niciodata lipsita de mici obstacole, care ingreuneaza misiunea realizarii celui mai spectaculos design la care ai visat vreodata. Dar cum orice problema are si o rezolvare, exista si solutii ingenioase pentru dezavantajele minore intampinate in timpul decorarii casei.

Cand incaperile nu au forma standard, baia este foarte mica, iar peretii iti dau mari batai de cap, amenajarea casei devine brusc un proces mult mai putin distractiv. Pune in aplicare solutii ingenioase pentru cele mai comune obstacole de design si vei vedea cum misiunea va fi incununata de succes!


1. Camerele cu forma neobisnuita

Camerele au un format standard patrat sau rectangular, insa nu toate locuintele sunt concepute conform coordonatelor generale. Daca te confrunti cu incaperi al caror format este neregulat, cuvintele de ordine sunt "camuflajul" si "accentele".

O idee excelenta este sa vopsesti peretii cu forma atipica in nuante puternice, care atrag atentia. O alta solutie este sa adaugi un plus de finete colturilor strambe, amplasand in dreptul lor mobilier si obiecte decorative rotunde (o masuta sau un ghiveci cu plante).

Un alt mod prin care poti sa distragi atentia privitorilor de la forma neobisnuita a camerei este sa o amenajezi cu un covor colorat, pus exact in centrul camerei.


2. Baia de dimensiuni foarte mici

Exista cazuri in care locuintele sunt concepute cu bai de foarte mici dimensiuni, dificil de amenajat astfel incat sa fie practice si estetice in acelasi timp. O prima strategie isteata ar fi sa montezi placi de faianta mari, care sa inlature efectul vizual de "aglomeratie".

Al doilea pas este sa stabilesti un singur punct focal: nu "coplesi" vizual spatiu cu o perdea de dus multicolora, tot mobilierul in nuante aprinse si decoratiuni tipatoare. Alege o singura varianta din cele trei si pastreaza restul intr-un ton neutru.


3. Dulapuri inestetice

Locuinta ta detine dulapuri vechi, de mari dimensiuni, pe care nu le poti inlocui momentan? Atunci este momentul sa apelezi la creativitate. O solutie este sa aplici un strat nou de vopsea de buna calitate, in nuante indraznete. Iar daca vrei o schimbare drastica, demonteaza usile, lipeste autocolant colorat in interior si asaza decoratiuni simpatice inauntru.


4. Pereti imensi

Decorarea peretilor imensi poate fi dificila, intrucat au nevoie de multe elemente pentru a nu parea goi sau incompleti. Solutia este sa montezi rafturi mari pe care sa asezi carti si obiecte artistice de decor!



Sursa foto: dyilife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului