Amenajarea casei

#culori #rosu #mobila #decorare casa #tendinte 2013 #mobila rosie

Tendinte 2013: decorarea casei cu mobila rosie

In general, atunci cand iti amenajezi caminul te gandesti sa alegi piese de mobilier in nuante neutre, care nu se demodeaza niciodata si pe care le poti pune in valoare foarte simplu, cu elemente decorative colorate. Daca iti place sa fii in pas cu tendintele, inseamna ca vei fi incantat sa afli ca anul acesta mobila rosie este la mare cautare.

Este adevarat ca rosul poate fi mai greu de integrat in decor, dar la fel de adevarat este ca aduce un plus de stil si personalitate spatiului.


Mobila rosie se potriveste cu un decor neutru

Pentru a fi sigur ca reusesti sa pastrezi echilibrul cromatic, este indicat sa folosesti rosul intr-un decor neutru. De exemplu, peretii pot fi albi, pardoseala maro deschis, iar draperiile sau jaluzelele bej. In acest fel, mobilierul rosu nu va fi suparator, ci va crea puncte de interes in camera. O canapea rosie si un tablou in care predomina nuantele rosii sunt de ajuns pentru a obtine un decor armonios si modern.


Mobila rosie, intr-un decor alb-negru

Mobila rosie poate fi integrata si intr-un decor alb-negru, ca nuanta de contrast. Daca rezultatul ti se pare prea agresiv, poti opta pentru o piesa de mobilier in care rosul este asortat cu o alta culoare sau nonculoare. Combinatia de rosu si alb este ideala in acest caz.




Nuanta potrivita de rosu

Rosul este o culoare pretentioasa, tocmai de aceea poate fi greu de integrat in decorul camerei. Nu este nevoie sa alegi cea mai puternica nuanta de rosu pentru piesele de mobilier. Poti opta pentru un rosu caramiziu, rosu corai, rosu tangerine sau un rosu bordo, adica nuante mai subtile, mai calde.





 


Mobila rosie intr-un decor opulent

Nu in ultimul rand, poti integra mobila rosie intr-un decor opulent, in care predomina negrul si auriul. In acest caz, piesele de mobilier trebuie sa aiba o nuanta intensa, eventual sa fie confectionate din materiale luxoase, cum este pielea.

Daca alegi aceasta combinatie cromatica, este recomandat sa renunti la orice alt element rosu, altfel decorul poate deveni mult prea incarcat si sufocant.



Sursa foto: interior-design-decor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare