Amenajarea casei

#dormitor #amenajare dormitor #dormitor romantic #elvila #elvila.ro

Sfaturi utile pentru amenajarea unui dormitor romantic

Dormitorul este, prin definitie, un spatiu al relaxarii si al confortului in care iti refaci fortele la finele fiecarei zile solicitante. Cand iti doresti ca dormitorul tau sa capete o nota romantica, nu trebuie decat sa iti pui la punct planul de bataie si sa iti indrepti atentia catre mobila si obiecte decorative in ton cu stilul pentru care ai optat. Pentru a-ti usura demersul, iti propunem un set de sfaturi utile care te vor ghida in amenajarea unui dormitor romantic!


1. Alege un pat confortabil, dar cochet

Patul perfect intr-un dormitor romantic este, in primul rand, unul de buna calitate, prevazut cu o saltea confortabila care iti asigura un somn odihnitor.

Alte caracteristici de care ai putea tine cont sunt designul patului: pentru a da o nota romantica dormitorului, poti alege fie un model cu parfum vintage, regal, fie unul modern, dar intr-o culoare pasionala (rosul ramane o alegere nonconformista in dormitor, dar perfecta pentru stilul romantic).


2. Adauga o canapea eleganta

Uneori, o singura piesa de mobilier bine aleasa poate transforma un dormitor obisnuit intr-unul romantic! Desi piesa de rezistenta a oricarui dormitor este patul, nu este necesar ca acesta sa fie punctul de atractie - poti miza pe efectul produs de o canapea eleganta, somptuoasa, cu tapiterie de catifea si, ideal, intr-o culoare romantica (rosu, bordo, visiniu).


3. Insereaza fotolii stilate

Daca spatiul ti-o permite, nu ezita sa adaugi in dormitor si cateva fotolii stilate. Perfecte pentru un decor romantic sunt fotoliile retro, elegante, cat si cele moderne, din piele naturala, colorate intr-o nuanta intensa de rosu.


4. Investeste intr-un set complet de mobilier de dormitor

Pentru a-ti usura munca de conturare a unui dormitor romantic, poti opta oricand pentru un set complet de mobilier, in loc sa selectezi tu fiecare piesa in parte. In acest fel, te asiguri ca obtii un design unitar, in functie de stilul de amenajare pe care il preferi, fie el vintage, traditional ori contemporan.

Intr-un dormitor romantic, alege un set de mobilier somptuos, daca preferi stilul elegant ori traditional, sau dimpotriva, minimalist, caracteristica proprie stilului contemporan, intr-o culoare senzuala (daca rosul ti se pare o alegere prea indrazneata, mizeaza pe simplitatea si eleganta negrului).
 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului