Amenajarea casei

#reamenajare casa #renovare casa #reamenajare #renovare #casa

Sfaturi si idei pentru reamenajarea locuintei

 

Pandemia de COVID-19 ne-a tinut pe multi acasa in ultimele luni. Cu atat timp petrecut intre pereti in starea de urgenta, aflati in imposibilitatea de a pleca, poate in vacantele dorite, a aparut dorinta sau poate chiar nevoia de o schimbare.

In ultimele luni, unii si-au regandit stilul de viata, altii stilul vestimentar sau chiar au mers pe schimbari radicale privind locul de munca. Dar cei mai multi au avut ocazia sa analizeze propria gospodarie, sa descopere neajunsurile sau pur si simplu sa se gandeasca la o reamenajare. Daca inca nu ai trecut si la fapte cu renovarea locuintei si stai bine la capitolul „spirit revolutionar” dar nu si la idei pe care sa le poti pune in practica, iata cateva idei de organizare eficienta si pentru un decor proaspat.

Da un suflu nou sufrageriei

Cand te apuci de reamenajari, prima vizata este, in general sufrageria. Camera de zi este incaperea cea mai importanta din casa si oricine isi doreste ca ea sa arate ca in reviste.

Daca nu ai planuri pentru o renovare radicala, trebuie sa stii ca intr-o sufragerie elementul central este canapeaua, asa ca schimbarea ei va aduce cu siguranta un aer nou in casa ta. Ai nevoie de un buget destul de generos pentru o asemenea investitie, dar cu rabdare ai putea gasi canapeaua ideala si la un pret corect.

Daca dorinta de schimbare este, insa, mult mai mare decat bugetul pe care iti permiti sa il aloci, puteti lua masuri cu alte obiecte din camera de zi. O masuta de cafea, o lampa sau o lustra, cateva rafturi pentru carti, cateva pernute si paturici decorative, poate o perdea noua, o vaza sau un covoras sunt doar cateva elemente care vor face o sufragerie veche sa arate ca noua si sa schimbe total aspectul si atmosfera. o perdea noua.

Bucataria merita un „refresh”

Dupa sufragerie, bucataria este, pentru multi, a doua cea mai importanta incapere din casa. Aici petreci mult timp gatind sau poate dimineata la cafea. Daca lucrezi de acasa este o mare probabilitate ca bucataria sa se fi transformat in birou. Oricare ar fi „scenariul” in care te regasesti, cert este ca petrecem mult timp in bucatarie. Aici se intampla multa magie, iar atmosfera trebuie sa fie una potrivita.

Daca simti nevoia unei schimbari, poti alege sa schimbi blatul de lucru sau chiar sa construiesti o insula in locul mesei de bucatarie obisnuite.

Vopsirea usilor dulapurilor de bucatarie sau schimbarea manerelor acestora asigura si ele un aer proaspat, in lipsa disponibilitatii pentru o investitie prea costisitoare.

Alegerea corecta a accesoriilor poate face minuni si poate da o fata noua unei bucatarii fara sclipire. Un set nou de prosoape de bucatarie dragute, cateva ghivece cu plante aromatice si recipiente de efect pentru condimente sunt doar cateva dintre optiunile pe care le avem la indemana.

Primieste lumina in casa!

Indiferent care este camera ta favorita din casa sau camera pe care vrei sa o reamenajezi, tine cont de un lucru: lumina

Pe cat posibil, lasati lumina naturala sa intre nestingherita in camera. Inlocuiti draperiile grele si opace cu perdele diafane, de preferat albe, pentru a potenta luminozitatea camerei.

Daca nu aveti o locuinta cu prea mare „deschidere” catre lumina naturala, puteti folosi veioze sau lampi de podea; gasiti pe piata multe variante dragute si de efect pentru toate gusturile.

Regula accesorizarii echilibrate se aplica in toata casa

Tablourile si ramele noi pentru pozele de familie pot scoate din anonimat orice perete si, implicit, orice camera. La fel si ceasurile de perete.

Toti stim ca, pe masura ce trec anii, strangem multe lucruri in casa, asa ca nu exista familie care sa nu duca lipsa de spatii de depozitare. Pentru amintirile de care nu te poti desparti alege spatii de stocare care pot fi, totodata, obiecte de decor. De la cutii frumos decorate si pana la dulapuri, de la cufere pana la comode, avem o gramada de optiuni la indemana. Trebuie doar sa le facem loc in casa noastra.

Innoirea accesoriilor poate fi utila si in baie, unde puteti da un suflu nou incaperii cu un set nou de covorase viu colorate, cu prosoape de baie vesele sau cu o perdea noua de dus.

Accesoriile potrivite si, eventual, un strat proaspat de vopsea lavabila pe pereti vor crea acel aer de nou dupa care ai tanjit in ultimele luni.

Atentie, insa! O casa incarcata cu prea multe accesorii poate genera disconfort. In plus, nu ai vrea ca accesoriile sa ajunga sa te coste mai mult decat o renovare ca la carte. Incepeti cu lucruri marunte, necostisitoare, iar incet, incet casa se va transforma in locul care va aduce mereu liniste si zambetul pe buze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea