Amenajarea casei

#confort casa #amenajare casa #casa

Cum sa te bucuri din plin de timpul petrecut in propria casa

Uneori, nu trebuie sa faci schimbari mari in locuinta, pentru a te simti confortabil si fericit, ci trebuie sa inveti sa apreciezi lucrurile marunte.

 

Vopsirea usii de la intrare intr-o culoare vesela, schimbarea perdelelor si a draperiilor, crearea unui colt de natura - iata doar cateva metode simple prin care poti schimba designul locuintei. Indiferent daca stai intr-o casa mare sau intr-un apartament inchiriat, fiecare moment pe care il petreci in interior este important, de aceea, amenajarea locuintei trebuie sa reprezinte o prioritate si o oportunitate de a-ti stimula creativitatea.

Incepe cu lucrurile practice

Fara apa curenta, fara energie electrica, fara acces la internet sau fara mobilier, casa ta ar putea deveni un loc de cosmar. Pentru a preintampina toate situatiile neprevazute care pot  aparea pe parcurs, este indicat sa iti iei masuri de precautie. Astfel, chiar daca esti racordat la reteaua de termoficare a orasului, este bine sa te asiguri ca vei avea apa calda la orice ora din zi si din noapte. In acest sens, poti instala un boiler electric. Acesta se poate monta cu usurinta in orice locuinta, pentru a dispune constant de apa calda. Astfel, anunturile cu oprirea furnizarii apei calde nu te vor afecta in mod direct.

Totodata, o centrala termica este necesara pentru a avea o temperatura constanta in locuinta in timpul sezonului rece. Pentru a te asigura ca aerul nu circula din interior spre exterior, este important sa izolezi locuinta. La randul lor, geamurile si usile trebuie sa fie compacte, pentru a mentine aerul cald in interior.

Adauga elemente decorative

Un buchet de flori intr-o vaza colorata poate fi o imagine vizuala care sa iti atraga atentia si sa iti aduca bucurie intr-o zi de toamna ploioasa, de exemplu. Obiectele decorative pe care le folosesti pentru a aduce un plus de culoare locuintei trebuie sa te reprezinte si sa aiba anumite semnificatii pentru tine. De pilda, un tablou pe care l-ai cumparat dintr-o piata din Lisabona poate fi ancora care sa te ajute sa crezi ca, nu peste mult timp, vei putea calatori din nou. Totodata, fotografiile de familie aduc in locuinta caldura si energia reuniunilor din copilarie, in care bunicii, parintii si nepotii erau fericiti ca sunt impreuna. Trairi de odinioara, planuri pentru viitor, elemente din prezent - toate acestea transforma o casa austera intr-un camin.

Pune accent pe confort

Pentru a te simti fericit acasa, confortul este esential. Parchetul care scartaie, lumina difuza, canapeaua inconfortabila, lipsa unui televizor ori a masinii de spalat sunt cateva dintre neajunsurile care pot crea un disconfort atunci cand petreci timpul acasa. Daca iti place sa gatesti, amenajeaza-ti bucataria pentru a putea prepara cele mai gustoase meniuri pentru intreaga familie, fara prea mult efort. Totodata, daca ai nevoie de momente de rasfat dupa o zi de munca obositoare, un spa amenajat in baie ar putea fi tot ce iti lipseste pentru a incheia o zi in mod satisfacator. Urmeaza-ti pasiunile si amenajeaza-ti locuinta astfel incat sa poti realiza intotdeauna lucrurile care iti aduc bucurie.

Pandemia de coronavirus a schimbat modul in care ne raportam la propriile locuinte. Pentru ca, in ultimele luni, multi dintre noi am fost nevoiti sa lucram remote, iar accesul la evenimente culturale si in restaurante si cafenele a fost restrictionat, casa a inlocuit toate aceste spatii. Astfel, a devenit, pe rand, birou, restaurant, sala de cinema, mijloc de transport pentru destinatii exotice si loc de joaca. Casa este, asadar, un loc in care ne petrecem o mare parte a timpului, iar felul in care aceasta este amenajata contribuie la starea noastra de spirit din fiecare zi.

Sursa foto: fizkes/ Shutterstock

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea