Amenajarea casei

#amenajare baie #baie

Sfaturi pentru amenajarea inspirata a unei bai mici de apartament

Sa amenajati o baie n-ar trebui sa fie un proces prea complicat, nu-i asa? Vorbim totusi de o cada sau dus, un grup sanitar si o chiuveta. Si totusi exista situatii in care impedimentul nu este legat de design, ci mai degraba de spatiu. Cum amenajam o baie mică intr-un apartament? Speram ca sfaturile urmatoare sa va fie de ajutor!

 

Mizati pe moblia la comanda

Deoarece spatiul va fi esential in amenajarea unei bai mici, sugestia noastra este sa achizitionati mobilier de baie la comanda. Pe langa mobilier de calitate, veti beneficia si de servicii de masurare, prezentare 3D, transport si montaj. Astfel va puteti asigura ca mobilierul pentru baie se va potrivi perfect in spatiul disponibil si ca materialele folosite sunt de top.

Renuntati la cada

Tot in interesul economiei de spatiu va sfatuim si sa renuntati la includerea unei cazi in baia dumneavoastra. Adevarul este ca o cada este mai versatila si-ti ofera ocazia de a te relaxa din cand in cand, dar cat de des faceti bai lungi cu un pahar de vin la indemana?

In general este preferat dusul in defavoarea cazii, motivul principal fiind economia de timp. In cazul unei bai mici, va recomandam sa mizati cu incredere pe o cabina de dus cu pereti de sticla, ce vor da si impresia de spatiu mai larg.

Pentru a deschide si mai mult spatiul puteti apela la ajutorul unui specialist care sa instaleze o podea continua, inclinata in zona dusului, pentru a facilita scurgerea, si sa renuntati la cabina.

Alegeti faianta si gresie identice

Desi acest sfat poate parea usor neobisnuit, efectul va fi unul de invidiat. Prin alegerea unui model identic pentru gresie si faianta veti crea un spatiu uniform care va parea mult mai intins si mai profund. Gresia si faianta pot fi combinate cu elemente transparente si, prin absenta accesoriilor in exces, vor scoate in evidenta conturul camerei.

Folositi mai multe oglinzi

O baie de dimensiuni reduse va beneficia de prezenta oglinzilor din mai multe motive. In primul rand, oglinzile au proprietatea de a convinge ochiul ca spatiul este mai incapator. Asadar nu va sfiiti sa instalati in baie oglinzi de dimensiuni diferite si la inaltimi diferite, fiind astfel usor de folosit pentru intreaga familie.

De asemenea, prin proprietatea lor de a reflecta lumina, oglinzile vor fi folositoare si pentru iluminarea baii, mai ales daca aceasta nu beneficiaza de geam.

Eliminati elementele decorative

Asa cum mentionan si mai sus, pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare veti avea nevoie de continuitate. Desi atragatoare, decoratiunile combinate cu flori sau plante vor aglomera spatiul si din punct de vedere vizual, nu doar fizic.

In cazul in care vreti totusi sa inviorati atmosfera din baie, puteti opta pentru instalarea unui perete de accent. Pentru a-l integra si mai bine in design puteti continua acelasi model si cu pardoseala.

Alegeti culori neutre

Orice combinatie de culori se demodeaza la un moment dat, dar tonurile neutre vor ramane mereu in voga, mai ales daca sunt accesorizate in conformitate cu ultimele trenduri. Va sfatuim ca, pe cat posibil, sa nu folositi mai mult de doua culori in amenajarea baii de mici dimensiuni. Argumentul principal este faptul ca un contrast prea puternic va lasa impesia de aglomerat sau de discontinuu. In cazul bailor mici ideal este sa alegeti albul drept fond si albastrul, verdele sau turcoazul drept accent.

Baia visurilor dumneavoastra este mai aproape decat credeti!

FOTO: rominafurniture.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea