Amenajarea casei

#romani design interior #design scandinav #design interior

Romanii si designul interior. De la culori la obiceiurile de decorare a caselor in 2018

Preferintele romanilor pentru decorul casei s-au schimbat in ultimii ani: culorile stridente palesc in fata stilului scandinav, caracterizat prin simplitate si functionalitate.

Specialistii afirma ca romanii sunt invatati sa stranga cat mai multe lucruri si renunta greu la produsele de care nu mai au nevoie. De obicei, casele arata foarte aglomerat si e greu sa creezi o atmosfera de relaxare daca oriunde ti-ai indrepta privitea vezi o panoplie de lucruri si culori. „Incet, dar sigur, stilul scandinav prinde din ce in ce mai bine si tonurile de gri si alb inlocuiesc culorile stridente si in casele romanilor. Suntem siguri ca cine are curajul sa adopte simplitatea si modestia acestui stil se va bucura si de beneficiile pe care acesta le ofera”, explica Iraida Paiuc, Marketing Manager JYSK Romania si Bulgaria, intr-un interviu acordat comunicatedepresa.ro.

Spre deosebire de ceilalti europeni, cand vine vorba despre achizitia produselor home&deco, fie ca vorbim de saltele, plapumi sau lenjerii de pat, romanii prefera varianta pentru doua persoane, in timp ce in Tarile Nordice varianta single domina vanzarile.

„Noi inca preferam culorile mai vioaie vs. cele pale si tonuri de gri. Negrul este o culoare la moda in tari precum Cehia sau Polonia, dar la noi lenjeriile si fetele de perna de culoare neagra nu au deloc succes.

Perdelele si draperiile sunt foarte apreciate in Romania, majoritatea caselor sunt dotate cu astfel de produse, in schimb in Danemarca jaluzelele si storurile sunt cele care acopera geamurile, in cazul in care sunt acoperite cu ceva. Pentru ca multi danezi nu acopera deloc ferestrele, lumina naturala fiind foarte apreciata”, explica Iraida Paiuc, Marketing Manager JYSK Romania si Bulgaria.

Conform managaerului retailului de mobila, in fiecare categorie de produse predomina tipuri diferite de clienti. „Daca saltelele sunt mai atractive pentru persoanele de peste 40 de ani, pentru care confortul somnului este foarte important, tinerii sunt mai atrasi de mobilierul pentru living. Decoratiunile, pernutele decorative si perdelele sunt cumparate in mare proportie de doamne, iar scaunele de birou sunt mai atractive pentru barbati. Chiar si copii gasesc la JYSK produse pe gustul lor: lenjerii de pat si prosoape special create pentru ei, dar si jocuri pentru aer liber si trambuline, care se bucura de mult succes”, explica Iraida Paiuc. 

Sursa foto: jysk.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea