Amenajarea casei

#amenajarea casei #design interior #culori

Regulile amenajarii in alb

O amenajare a casei in alb este capabila sa aiba asupra spatiului un efect de luminare, deschidere si aerisire. Poti alege o amenajare completa in alb, o amenajare clasica in alb-negru sau o combinatie de alb cu diverse culori. Cand trebuie insa sa treci la fapte, este important sa tii cont de regulile amenajarii in alb, pentru ca rezultatul sa fie unul coerent si placut.

Alege texturi diferite, pentru un efect de profunzime
 

O camera amenajata in alb pare plata si banala daca folosesti aceleasi materiale si texturi peste tot. De aceea, este recomandat sa le variezi, pentru a obtine un efect de adancime. Aceste materiale si texturi trebuie insa sa aiba o coerenta, sa se incadreze intr-un anumit stil: vintage, contemporan, clasic etc. Un fundal alb cu accente albastre inspira curatenie. O astfel de combinatie este folosita si intr-o amenajare cu tema marina.

Sursa foto: nabuzz.comO combinatie de alb invechit ( mobilier vintage , usor scorojit) cu accente de galben sau maro realizeaza un spatiu placut, care inspira caldura si moliciune. Cateva tente de gri sunt capabile sa creeze un decor modern si auster.

Nu uita ca exista foarte multe tipuri de alb, pe care le gasesti in acelasi material sau textura ori in materiale diferite. Cand alegi accesoriile de pat, poti folosi diverse paturi, perne, cuverturi, in texturi diferite, in tonuri diferite de alb. Insa in cazul unui mobilier, este nerecomandat sa utilizezi piese albe lacuite alaturi de piese rustice sau vintage.
 

Adauga pete de culoare
 

Chiar si albul are nevoie sa fie contrabalansat de o alta culoare. Privirea trebuie sa se poata odihni pe ceva, iar acel ceva poate fi o rama, un colt, o linie inchisa, un raft solitar, o vaza, cateva perne, o planta, piciorul unui lampadar cu abajur alb, accesorii din sticla sau cristal, paturi, covorase, scaune, cutii etc. Astfel de piese trebuie sa vina intr-o gama diversificata de texturi si nuante.

O alta posibilitate de a pastra un echilibru este sa vopsesti peretii si tavanul in alb, dar sa alegi o podea si un mobilier din lemn. Foloseste nuante de maro precum maro-ciocolatiu, cafeniu si texturi diferite precum un fotoliu din nuiele impletite. De asemenea, poti adauga elemente din lemn in alta culoare, precum albastru marin, care sa se regaseasca cel putin in doua locuri: rama semineului si un dulapior.

Sursa foto: decorpad.comTrebuie sa ai in vedere faptul ca un fundal alb reprezinta una dintre cele mai bune metode de a evidentia o piesa care iti place, o opera de arta , o colectie, un mobilier etc.
 

Foloseste o oglinda pentru a spori luminozitatea incaperii
 

In unele situatii, intr-o camera amenajata in alb este binevenita o oglinda. Aceasta creeaza impresia unui spatiu si mai mare, reflectand lumina. Oglinda trebuie pozitionata corect, astfel incat sa capteze si sa rasfranga lumina naturala venita de la fereastra.


Decoreaza cu obiecte albe, asezate in cadre de alta culoare
 

Foloseste semineul, un raft, o polita, o scara sau masuta de alta culoare pentru a aseza pe ele obiecte decorative albe. De exemplu, semineul se poate sa fie de piatra sau in nuante de lemn natural, pe care poti aseza lumanari, bibelouri, fotografii inramate, pietricele, nisip decorativ in vaze de sticla, scoici sau alte piese albe. Aseaza in spate pe cele mai inalte si in fata pe cele mai mici.

O astfel de combinatie creeaza un efect vizual placut, oferind adancime camerei.

Vrei sa-ti renovezi casa si cauti un zugrav? Nu mai pierde timp intreband in stanga si-n dreapta de un mester bun. Intra pe cautzugrav.ro si cauta persoana care sa corespunda cerintelor tale! Iti oferim posibilitatea sa gasesti in timp record mesteri autorizati, ale caror servicii au fost apreciate de alte persoane. Spor la treaba!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea