Amenajarea casei

#decorarea casei #decoratiuni casa #amenajare dormitor

Redecoreaza dormitorul cu accente sofisticate

Accentele sic, folosite la redecorarea dormitorului, iti pot transforma oaza de relaxare si odihna intr-una cu adevarat sofisticata. Pentru a obtine efectul dorit, nu este nevoie sa faci investitii majore. Descopera, in continuare, ce accente poti folosi pentru o redecorare de succes a dormitorului!

1 Accente sofisticate pentru pat

Patul este elementul principal al unui dormitor si, adesea, primul lucru pe care il vezi atunci cand pasesti in interiorul camerei. Prin urmare, decorarea patului cu accente sic va determina cea mai evidenta si spectaculoasa schimbare din dormitor. Iata cateva idei de accente sic pentru pat:
 

  • Inlocuirea lenjeriei de pat cu una eleganta, diferita ca textura, aspect si cromatica de ceea ce folosesti in mod obisnuit, reprezinta o schimbare simpla si de efect. O lenjerie de pat intr-o culoare anume va modifica intreaga cromatica a dormitorului.
  • In masura in care este posibil, adaugarea unei tablii de pat impunatoare iti va transforma, la randul sau, spatiul de odihna. O tablie eleganta, capitonata, va crea o atmosfera de dormitor regal.
  • Pernele decorative, imbracate in fete asortate cuverturii de pat sau, dimpotriva, in stiluri contrastante, pot fi si ele de efect. Retine ca pernutele decorative pot adauga culoare, textura si personalitate designului unui dormitor.



2 Accente sofisticate pentru pentru pereti si ferestre

O alta modalitate de a-ti transforma dormitorul este aceea de a adauga accente sic la nivelul ferestrelor si al peretilor. Spre exemplu, inlocuirea ramelor ferestrelor - cu unele din lemn lacuit, spre exemplu - nu va trece neobservata si va schimba atmosfera dormitorului tau. Un efect similar il va avea si aplicarea unui tapet pe peretii dormitorului (sau cel putin pe suprafata unuia dintre ei).

De asemenea, accentele sic pot lua forma unor rafturi noi, a unor tablouri sau a unor oglinzi, alese in stilul predominant al incaperii. Cele din urma, in mod special, pot produce un efect spectaculos. Oglinzile creeaza iluzia de spatiu si luminozitate suplimentare.

3 Accente sofisticate pentru podea si tavan

Nu ar trebui sa ignori nici redecorarea podelei si a tavanului dormitorului tau cu accente sic! Inlocuirea covoarelor vechi cu unele noi, moi, calduroase si de buna calitate va contribui la completarea atmosferei de relaxare din dormitor.

In ceea ce priveste tavanul, poti incerca zugravirea acestuia intr-o culoare diferita de cea pe care ai folosit-o pentru restul peretilor - evita culorile tari, insa, nuantele pastelate fiind mult mai potrivite intr-o camera cum este dormitorul.

4 Accente luminoase

Atmosfera dintr-un dormitor in care domneste relaxarea este completata perfect de lumina difuza, calda, in detrimentul celei albe, foarte puternice. Poti da o nota romantica dormitorului tau - pastrandu-i, totodata, functionalitatea - adaugand noi surse de lumina.

Spre exemplu, te poti folosi cu incredere de lumanari, atata vreme cat nu le lasi nesupravegheate. Totodata, poti monta in zone strategice ale dormitorului cateva spoturi luminoase - spre exemplu, in interiorul sifonierului. Nu uita de veiozele de pe noptiera sau de lampadarele inalte, amplasate de-o parte si de alta a patului.

Foto: freckledlaundry.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea