Amenajarea casei

#stil #locuinta #copil #amenajari interioare #feng shui

Principii Feng-Shui pentru amenajarea camerei bebelusului

Principiile Feng-shui au ca scop crearea unei energii pozitive, care sa iti influenteze in bine calitatea vietii . Atunci cand vine vorba de un nou-nascut, linistea acestuia se afla pe primul loc. Iata cateva principii Feng-Shui de care sa tii cont atunci cand decorezi camera bebelusului.

1 Locatia camerei

Principiile Feng-Shui tin cont atat de sexul copilului atunci cand vine vorba de pozitionarea camerei, dar si de cateva reguli generale care se aplica pentru orice copil. Camera unui bebelus nu ar tebui sa fie pozitionata deasupra unui garaj sau al unui spatiu gol. De asemenea, aceasta nu trebuie amplasata in locuri zgomotoase, unde copilul ar putea fi deranjat cu usurinta. Ideal ar fi ca baieteii sa aiba camera in partea de Est sau de Nord a casei, in timp ce fetitele ar trebui sa isi aiba dormitorul in partea de Sud, Sud-Est sau Vest a casei.

2 Culoarea dormitorului

Traditia Feng-Shui recomanda albul pentru a picta peretii camerei, pentru ca aceasta culoare este asociata cu creativitatea. Daca preferi totusi sa optezi pentru o camera ceva mai colorata, alege nuante deshise, pastelate, pentru ca acestea ii vor influenta in bine starea de sanatate a bebelusului si il vor indemna la un somn linistit . Chiar daca te atrag culorile mai puternice, specialistii Feng-Shui considera ca astfel de tonuri stimuleaza prea mult bebelusii, agitandu-i.

3 Aranjarea mobilei

Elementul principal al camerei bebelususlui il constituie patutul. Conform principiilor Feng-Shui, patutul nu ar trebui sa stea lipit de un pereche impartit cu o alta camera, in special atunci cand vine vorba despre o baie sau o camera pentru depozitare, pentru ca acesta risca sa se imbolnaveasca. De asemenea, copilul ar trebui sa aiba posibilitatea de a-si vedea parintii in momentul in care acestia intra in camera, pentru a se simti astfel protejat si iubit.

4 Lumina din camera

Pentru camera bebelusului ai nevoie de o lumina echilibrata. De aceea, aceasta nu ar trebui sa fie nici foarte puternica – poate afecta somnul bebelusluui - insa nici prea slaba ca intensitate – ii afecteaza starea emotionala. Pentru a controla intensitatea luminii pe timpul zilei, opteaza pentru jaluzele. In cazul noptii, alege o lampa careia sa ii poti regla luminozitatea. Atfeli vei detine controlul in orice situatie.

5 Decoratiunile

Este important sa te gandesti bine inainte de a agata tot felul de tablouri sau modele pe pereti. Expertii in Feng-Shui avertizeaza faptul ca printurile cu animale ar trebui evitate, pentru ca pot reprezenta o priveliste intimidanta pentru bebelus. Motivele marine sau reprezentarile apei ar trebui, de asemenea, ocolite, pentru ca pot cauza probleme respiratorii . Opteaza pentru motive inspirate dinn natura, infatisand o priveliste prietenoasa, cu efect calmant.

6 Scapa de inghesuiala

Una dintre cele mai importante reguli cand vine vorba de Feng-Shui, indiferent de camera, este aglomerarea inutila. Scapa de obiectele care ocupa spatiul degeaba si incearca sa organizezi totul astfel incat sa creezi o energie pozitiva. Specialistii Feng-Shui considera ca aglomerarea spatiului duce la blocaje fizice, mentale si nu dezvolta imaginatia creativa.

7 Repara lucrurile defecte

Daca ai ceva de reparat in camera bebelusului, incearca sa te ocupi de acest aspect inainte de a aduce nou-nascutul acasa. Atunci cand vine vorba de curatare, foloseste produse care au la baza ingrediente naturale . Chimicalele pot fi daunatoare sanatatii bebelusului. Pe langa faptul ca totul trebuie sa fie in ordine, un alt principiu de baza este sa repari imediat obiectele care s-au stricat si sa nu amani, daca este nevoie, inlocuirea acestora.

8 Asigura dinamismul camerei

Principiile Feng-Shui promoveaza linistea, insa nu interzic sunetele placute, care il stimuleaza pe bebelusul tau. Avand in vedere ca prin dormitorul acestuia vei trece de multe ori, ar fi indicat sa creezi o serie de sunete care sa se imbine armonios cu pasii tai sau cu zgomotele pe care le faci. Un clopotel chinezesc asezat la fereastra va suna cristalin ori de cate ori va adia vantul, iar o muzica linistitoare, speciala pentru copii, il va linisti pe bebelusul tau si il va indemna la odihna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare