Amenajarea casei

#curatare casa #sfaturi practice #solutii curatare

Prepara propriile solutii pentru curatarea casei

Painea, ketchup-ul, orezul, ceaiul si fulgii de ovaz sunt ingrediente obisnute in orice bucatarie. Desi nu stiai, toate acestea pot fi utilizate si la indepartarea petelor dificile din intreaga casa. In plus, nu contin substante chimice nocive, fapt care le transforma in aliati de nadejde la curatenie!

Iata ce ingrediente din bucatarie poti folosi la curatenia casei:

Paine alba. Foloseste painea alba pentru a indeparta praful de pe picturile in ulei. Cu o felie de paine, freaca usor suprafata tabloului. In acest fel, vei indeparta foarte usor praful si murdaria.

Ketchup. Ketchup-ul este ideal pentru a reda stralucirea ustensilelor de gatit din cupru si alama. Stoarce putin ketchup pe o carpa curata si uscata si freaca apoi tigaile sau cratitele. Vei observa cum, in doar cateva minute, acestea isi vor recapata stralucirea. Clateste-le apoi cu apa calduta si sterge-le cu un prosop uscat.

Fulgi de ovaz. Foloseste fulgii de ovaz pentru a curata mainile murdare. Din fulgi si apa prepara o pasta groasa pe care o folosesti pentru a indeparta petele dificile si grasimile. Dupa ce iti freci bine mainile cu aceasta pasta, clateste-le temeinic cu apa.

Orez. Orezul este ideal pentru a curata borcane, sticle sau vaze. Umple recipientul respectiv cu apa calduta si adauga o lingura de orez nefiert. Astupa gura borcanului cu palmele si scutura bine, timp de cateva minute. Scurge apa, arunca orezul si clateste bine recipientul cu apa calda.

Ceai. Ceaiul este de mare ajutor la curatarea tacamurilor si a altor ustensile din metal, intrucat indeparteaza cu eficienta rugina. Pentru a curata aceste obiecte, prepara un ceai tare, din mai multe plicutele de ceai negru.

Lasa apoi sa se raceasca, dupa care inmoaie in ceai obiectele pe care vrei sa le cureti. Lasa-le la inmuiat timp de cateva ore, dupa care sterge-le bine cu o carpa. Clateste-le apoi bine cu apa rece. Ai grija ca in timpul operatiunii sa porti manusi, deoarece ceaiul negru in concentratie mare pateaza mainile.

Glicerina. Glicerina este de mare ajutor la indepartarea petelor de ceara. Pentru a curata astfel de pete, incearca sa indepartezi cat de multa ceara poti din locul respectiv. Inmoaie apoi o bucata de vata in glicerina si sterge bine pata, pana cand dispare.

Apa minerala. Pentru o chiuveta din otel inoxidabil perfect curata si stralucitoare, foloseste apa minerala. Toarna apa pe o carpa curata si uscata si apoi sterge bine toata chiuveta. La final, usuca cu un prosop uscat.

Peroxid de hidrogen. Peroxidul de hidrogen sau apa oxigenata poate fi utilizata in gospodarie pentru dezinfectarea tastaturilor si a altor obiecte mici. Inmoaie o bucata de vata in peroxidul de hidrogen si sterge bine toate suprafetele dorite.

Amidon. Amidonul poate fi folosit in gospodarie pentru curatarea petelor de grasime de pe covoare. Toarna o lingura de amidon pe pata respectiva si lasa sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care aspira.

Alcool. Pentru stergerea petelor de marker permanent de pe suprafetele din lemn sau granit, poti folosi alcool. Toarna alcool pe o bucata de vata sau carpa curata si uscata si apoi sterge bine petele. Vei observa ca acestea vor disparea rapid, iar suprafetele tale vor ramane curate.


Sursa foto: nokian8portal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului