Amenajarea casei

#iarna #izolare termica #caldura #pardoseala #casa in sezonul rece #izolarea geamurilor

Vine frigul! 4 pasi pentru a-ti izola eficient locuinta!

Iata ca a venit si acea perioada din an in care vrei, nu vrei, trebuie sa pornesti centrala si sa incalzesti locuinta. Uneori insa, oricat de multa caldura ar produce caloriferele, in locuinta se mentine o racoare neobisnuita. Acest lucru se intampla din cauza ca izolatia casei lipseste sau nu a fost facuta corespunzator. Invata cum sa-ti izolezi eficient locuinta inainte ca gerul sa puna stapanire pe ea!


1 Izolarea geamurilor


Verifica toate gemurile din locuinta si, daca observi ca prezinta sparturi sau spatii goale intre geam si perete, izoleaza-le cat mai repede, deoarece sunt responsabile pentru pierderile de caldura. Etansarea geamurilor se poate realiza cu ajutorul buretilor, a neoprenului sau a garniturilor de cauciuc. O vizita la magazinul de bricolaj se impune cat mai repede.

Izolarea termica a ferestrelor se poate realiza si cu ajutorul unui geam dublu sau prin izolarea suprafetei geamurilor. Specialistii spun ca eficienta cea mai mare o au ferestrele compuse din doua panouri de sticla, intre care exista un gol de aer si de material fonoabsorbant.


2 Izolarea pardoselii


Pardoseala este o sursa neasteptata de frig in cas si se recomandata izolarea sa. Unul dintre cele mai bune tipuri de material pentru izolarea pardoselii este vata minerala bazaltica sub forma de placi. Aceasta asigura izolarea termica in incapere si mareste gradul de confort prin mentinerea caldurii. Vata minerala asigura si izolarea fonica, ceea ce inseamna ca zgomotele pe calea aerului vor fi atenuate prin structura pardoselii.


3 Izolarea peretilor exteriori


Odata ce te-ai asigurat ca geamurile si pardoseala sunt izolate si nu mai permit pierderea caldurii, te poti gandi la izolarea peretilor externi. Avantajul major al izolarii peretilor exteriori il reprezinta economia de energie. O treime din caldura unei camere neizolate se pierde prin pereti. Nu permite ca acest lucru sa se intample si in cazul locuintei tale. Izoleaza peretii exteriori cu polistiren sau cu alte materiale izolatoare si bucura-te de o iarna calduroasa in caminul tau.


4 Izolarea peretilor pe interior


Uneori, nu este nevoie sa izolezi toti peretii pentru a te bucura de o temperatura optima in locuinta pe parcursul iernii. Daca te hotarasti sa izolezi doar 1-2 incaperi, poti apela la izolarea peretilor pe interior. Termoizolatia creste considerabil confortul in locuinta atat iarna, cat si vara, cand temperaturile sunt caniculare.

Pentru izolarea peretilor pe interior, poti folosi placi din gips-carton, fixate pe o structura metalica. Este bine sa tii cont de faptul ca placile de gips-carton sau placajele de PAL nu trebuie sa fie lipite direct pe suprafata peretelui, mai ales daca acesta este construit din caramida, beton sau BCA.

Intre peretele propriu-zis si "peretele" izolator este recomandat sa aplici un strat generos de vata minerala. In caz contrar, in timp poate aparea condensul, apoi igrasia.

Tu ti-ai izolat casa pentru a mentine caldura in interior pe parcursul iernii?

Sursa foto: systemhomeimprovements.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare