Amenajarea casei

#izolare termica #incalzire casa #caldura casa #acoperis casa #curatare jgheaburi

Pregateste-ti casa pentru sosirea iernii

Zilele calduroase de vara sunt deja o amintire, iar sezonul rece se pregateste sa se instaleze confortabil pe meleagurile noastre. Pentru ca frigul sa nu te prinda descoperit, este esential sa iti pregatesti casa pentru sosirea iernii. Ce poti face, descopera in continuare!

Printre masurile de precautie pe care le poti lua inainte de venirea iernii se numara verificarea temeinica a locuintei, repararea problemelor si izolarea termica. Iata cateva sugestii:

1 Exteriorul casei

Daca stai la casa, poti incepe prin a verifica starea acoperisului. Astfel, vei putea descoperi eventuale crapaturi prin care s-ar putea scurge apa, dar si care ar permite patrunderea frigului. In acest sens, ai putea verifica, intr-o prima faza, din interior - daca descoperi gauri prin care patrunde lumina, este momentul sa iei masuri. La fel de important este sa descoperi daca in sarpanta si-au facut loc insecte xilofage (rumegusul si gaurile de mici dimensiuni indica prezenta acestora).

Urmatorul pas este curatarea jgheaburilor. Aceasta trebuie realizata la finele toamnei, dupa ce frunzele au cazut. Inlatura, asadar, frunzele moarte, dar si muschiul si bucatile de pamant. In cazul in care casa ta este acoperita de plante agatatoare , este important ca acestea sa nu invadeze jgheaburile si sa riste sa deplaseze tiglele.

Apoi, verifica peretii casei. Orice crapaturi ar trebui astupate pentru a evita deteriorarea lor suplimentara si patrunderea aerului in casa pe timp de iarna. Nu uita nici de curtea casei - si in acest caz, eventualele crapaturi din asfalt ar fi indicat sa fie astupate, astfel incat gheata sa nu riste sa le mareasca dimensiunile.

2 Izolarea termica

Lasand la o parte izolarea termica exterioara a casei, asigura-te ca frigul nu patrunde in interior prin locuri mai putin evidente. In acest sens, verifica etanseitatea ferestrelor, usilor si a podului. Orice tip de crapaturi aparute vor scadea nivelul de izolare si iti vor mari factura la utilitati.

3 Incalzirea casei

Inainte de a da drumul la caldura, intreprinde cateva actiuni preventive:
 

  • curata filtrele aerului conditionat;
  • verifica starea centralei termice, eventual cu ajutorul unui specialist, pentru a detecta posibilele probleme;
  • verifica si umidificatorul, pentru a te asigura ca acesta functioneaza cum trebuie si este curat; daca nu ai unul deja, ia in considerare varianta de a achizitiona un astfel de aparat, care previne uscarea aerului (cauzata de caldura) din interiorul casei si neplacerile determinate de acest fenomen;
  • curata semineul cu ajutorul unui profesionist sau verifica-l chiar tu, pentru a descoperi eventuale cuiburi sau alte obiecte care ar putea impiedica circulatia aerului;
  • inlocuieste bateriile alarmelor de fum si pe cele ale detectoarelor de monoxid de carbon si gaz metan; in timpul iernii, accidentele care duc la eliberarea de monoxid de carbon si/sau gaz metan sunt mai frecvente decat in alte anotimpuri, din cauza folosirii extensive aparatelor de incalzit, dar si a izolarii termice a caselor.


Sursa foto: bestguttersaround.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea