Amenajarea casei

# podele in stil japonez # podele negre #podele

Podelele negre in stil japonez, un nou trend in designul interior

Podelele negre in stil japonez sunt unele dintre cele mai cautate din motive intemeiate – pardoseala in stil japonez neagra, este frumoasa si este o expresie a designului modern.

Daca va plac podele dramatice intunecate, podelele negre in stil japonez sunt unele dintre cele mai bune metode de a obtine un aspect interesant, mai ales daca sunteti dornici sa aveti podele din lemn natural. Perfecta pentru aspecte contemporane atragatoare sau pentru un design minimalist, podeaua neagra in stil japonez completeaza aproape orice tip de stil arhitectural si decorativ.

Podelele negre in stil japonez au un finisaj translucid, pe baza de ulei, care functioneaza bine in casele in stil vechi. Cu un finisaj intunecat (aproape negru), podeaua neagra are un luciu frumos (fara a fi prea stralucitoare).

Una dintre cele mai bune caracteristici ale acestui finisaj este ca puteti alege adancimea de culoare pe care o doriti. Chiar daca specialistii recomanda trei straturi de finisare, puteti aplica si doar un singur strat in functie de preferinte.

Asocierea podelelor negre in stil japonez cu tonuri neutre de crem va sublinia contrastul dand interiorului un aspect distinctiv.

Numarul de straturi pe care le aplicati va afecta transluciditatea pardoselilor finisate - daca doriti sa vedeti fibrele naturala ale pardoselilor din lemn, trebuie doar sa aplicati mai putine straturi de finisaj. In schimb, pentru un aspect negru adevarat, va fi nevoie sa aplicati cele trei straturi inainte de sigilare.

Ca finisaj, pardoseala japoneza neagra poate fi, de asemenea, incredibil de durabila - este foarte permisiva si ascunde o multitudine de urme acesta fiind motivul pentru care functioneaza atat de bine in casele mai vechi, unde podelele pot fi pline de defecte generate de utilizarea intensa.

Podelele negre in stil japonez sunt perfecte pentru locuintele care primesc lumina solara ampla, ca in aceasta fotografie.

Singurul dezavantaj real al finisajului negru in stil japonez este ca necesita mult timp de uscare. Va trebui sa asteptati trei zile pentru ca podeaua sa fie pregatita pentru „trafic usor” si 7 zile pentru pentru ca aceasta sa fie complet sigilata. Dar cum spun specialistii, lucrurile cu adevarat bune nu se obtin usor.

Parchetul negru in stil japonez se aplica usor atat in regie proprie cat si cu ajutorul specialistilor. Va trebui doar sa slefuiesti bine podelele si sa completezi, inainte de toate, fisurile, gaurile si golurile.

Utilizata initial in casele victoriene, pardoseala neagra in stil japonez este cea mai potrivita pentru acest gen de amenajare, dupa cum se poate vedea si in imagine.

Asigurati-va ca aplicati putin element de finsaj pentru testare, pe podea intr-un colt discret, deoarece diferite tipuri de lemn vor absorbi lacul in diferite grade. Plasarea unei pensule de vopsea de testare va va asigura ca sunteti multumit de rezultatul final inainte de a acoperi podeaua complet.

Avand in vedere toate aceste avantaje, numeroase persoane aleg sa isi realizeze podelele in stil japonez din lemn inchis la culoare sau chiar negru cu finisaje variate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea