Amenajarea casei

# animale care vorbesc #animale salbatice #animale #animale de companie

9 animale despre care nu stiai ca pot vorbi

Animalele sunt mereu surprinzatoare. Ele sunt adorate de catre oameni pentru frumusetea lor, pentru modul in care comunica si de multe ori ajuta oamenii. Iata 9 animale despre care nu stiai ca pot vorbi:

 

Corbii

Julian este un corb cu o poveste interesanta. A fost gasit de catre niste turisti care se plimbau pe munte. Era ranit si ei l-au luat pentru a-l ingriji. Au fost surprinsi sa vada ca poate sa imite cuvintele pe care le aude si ca poate sa rezolve probleme fara nici un ajutor din partea trainerilor sai. El doar aude cuvintele si chiar frazele oamenilor si le vorbeste foarte bine. O pasare talentata.

 

Orcile

Wikie este o balena ucigasa sau orca din Antibes, Franta. Aceasta a fost studiata de catre cercetatori si s-a descoperit ca ea poate sa spuna anumite cuvinte precum Amy, care este numele persoanei care o are in grija. De asemenea poate spune „bye-bye” care inseamna „pa-pa” si „hello” care inseamna „buna”. Desi nu se poate spune ca seamana vocea ei cu una umana, totusi poti intelege ca asta spune. Asadar, este un semn de inteligenta superioara pe care orca aceasta il are.

 

Graurii europeni

Bubus este un graur european care a fost gasit de catre o femeie pe marginea strazii, fiind ranit. A fost luat pentru a fi ingrijit, iar femeia s-a atasat de el. Acesta a inceput sa fie din ce in ce mai vorbaret si sa foloseasca mai multe cuvinte precum „ Hi Bubus”, „ you’re so cute, you’re so beautiful”, pe care le aude in casa.

 

Elefantii

Koshik din Korea de Sud poate sa vorbeasca cu ajutorul trompitei sale. El poate sa imite tonuri inalte si joase si impinge aerul intr-o anumita forma astfel incat sa scoata sunete ce imita cuvintele koreene.

 

Urangutanii

Rock, un urnagutan din gradina zoologica din Indianapolis a fost studiat pentru ca poate sa imite foarte bine sunete noi si constructii pe tonuri joase si inalte, in functie de omul cu care vorbeste.

 

Papagalii gri Africani

Einstein, papagalul gri African care traineste in gradina zoologica din Knoxville, poate sa pronunte peste 200 de cuvinte si sunete diferite si invata intotdeauna ceva nou.

 

Cainii din rasa Huskie Siberian

Aceste animale pot folois limba pentru a scoate anumite sunete care seamana cu ceea ce spun stapanii lor pentru a cere anumite lucruri si a comunica. Blaze poate sa spuna „no” sau „i want one”.

 

Pasarile lira (Lyrebirds)

Aceste pasari sunt uimitoare prin acuratetea sunetelor pe care le imita. Par a fi sunete care vin dintr-un cinematograf si oamenii sunt fascinati de ceea ce pot imita.

 

Pisica Bengaleza

Mango, o pisica iubita si adorata, este responsabila pentru mici conversatii pe care le are cu stapanul ei. Ea asculta si raspunde prin sunete specifice. Pare ca intelege ce anume se intampla. Activitatea ei favorita este insa sarutul pe care il da atat stapanului, cat si celor ce vin in vizita sau oamenilor pe care ii cunoaste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului