Amenajarea casei

#cumparare casa #casa #imobiliare

(P) Cum ii spui locuintei tale, "casa" sau "acasa"? Depinde de tine!

Atunci cand cumperi un imobil, ce urmaresti? Vrei o locuinta sau un camin? Pentru ca intre cei doi termeni exista diferente majore comparativ, daca vreti, cu "casa" si "acasa".

O locuinta poate fi pentru tine si familia ta, locul unde puteti sa dormiti, sa mancati, sa va parcati masina, etc. Este o achizitie utila si totodata o investitie. Pe de alta parte, un camin, este locul in care traiti, in care va simtiti confortabil in conditii de siguranta, de caldura, este locul in care va invitati prietenii si unde sarbatoriti evenimente in familie.

O locuinta este un lucru pe care-l cumperi pentru ca logica iti dicteaza sa-l cumperi. Un camin este o achizitie emotionala. Atunci cand vrei sa faci o astfel de investitie, trebuie sa gasesti un echilibru intre cele doua situatii, pentru ca, de cele mai multe ori se genereaza conflicte, ce te pot indeparta de casa mult visata.

Iti dam un exemplu: sa presupunem ca iti doresti o casa cu panorama splendida asupra orasului, dar pretul acesteia este mai mare decat iti poti permite. Ce e de facut? Inchei tranzactia si ai grija pe viitor la cheltuieli astfel incat sa iti poti permite sa achiti ratele mai mari la banca? Te imprumuti de la prieteni pentru a plati un avans mai mare si astfel sa ramai cu aceeasi rata pentru urmatorii ani? Sau faci un pas in spate si cumperi o casa fara panorama? Sau poate una mai mica, dar avand panorama?

Atunci cand achizitioneaza o casa, majoritatea oamenilor au tendinta de a reactiona emotional in prima faza, imaginandu-si linistea caminului si zambetele pe buzele membrilor familiei. Mai tarziu, in faza tehnica a achizitiei, intervine logica iar realitatea unui credit impovarator poate duce la ceea ce se numeste "remuscarile cumparatorului".

Acesta este momentul in care trebuie sa te regasesti, sa echilibrezi balanta intre emotional si rational pentru ca, de cele mai multe ori logica este cea care castiga marile conflicte. Factorul emotional trebuie, la randul sau, sa-si castige locul, iar la final, tu sa faci cea mai inspirata alegere: un camin fericit si totodata, o investitie in viitor la un pret pe care esti dispus sa-l platesti fara sacrificii.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard. M

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile (www.cluj-case.ro), spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului