Amenajarea casei

#noua ordine economica #casa ordonata #amenajare casa

Secretele unei case ordonate

Exista multe modalitati de a avea o casa ordonata si bine organizata, insa unele lucruri numai specialisti stiu cat sunt de eficiente. Iata in continuare 5 secrete de la specialistii in amenajari pentru o casa ordonata.


Selecteaza, arunca, doneaza


Specialistii in amenajari atrag atentia asupra unei societati de consum in care oamenii sunt obisnuiti sa adune lucruri, considerand ca, cu cat au mai mult, cu atat sunt mai fericiti. In realitate, indiferent de dimensiunea locuintelor, se aduna o multime de obiecte care nu mai sunt folosite de ani de zile si care sunt partial vinovate de dezordine.

O selectie este absolut necesara pentru a avea o casa ordonata. Alege lucrurile, arunca sau doneaza tot ceea ce nu-ti trebuie. Daca nu ai folosit timp de un an un lucru, este cazul sa renunti la el.

Pentru ca sortarea sa fie eficienta, trebuie sa te ocupi pe rand, de cate o incapere. In acest fel nu exista riscul de haos in toata locuinta. Apoi, o alta regula spune ca se scot toate lucrurile din acel spatiu si se duc in alta parte, unde incepe selectia. Nu incerca sa selectezi lucrurile in camera din care le-ai luat.

Daca te pricepi la bricolaj, ia in consideratie si posibilitatea de a transforma un anumit obiect in altceva sau de a restaura o piesa de mobilier.


Dulapuri si rafturi albe


Rafturile, etajerele si dulapurile albe deschid spatiul, il fac sa para mai curat, mai mare si mai primitor.

In rafturi sau pe etajere albe poti depozita orice lucruri, in orice forma sau culoare. Pentru ca totul sa arate ordonat, este bine sa alegi o paleta de culori si sa o respecti. Rezuma-te la combinarea a 3-4 culori. Rafturile si dulapurile albe iti ofera si posibilitatea de a expune cele mai frumoase obiecte, fie ca sunt decoratiuni, fie ca sunt lucruri folositoare si valoroase, precum cartile vechi.


Foloseste cosuri de depozitare


Exista multe lucruri pe care le ai in casa, de forme si culori diferite, care necesita depozitare. Daca le expui pe rafturi, acestea vor parea incarcate. Solutia este sa folosesti cosuri de depozitare.

Poti pune in ele toate maruntisurile, ascunzandu-le vederii, astfel incat rafturile sa fie ordonate, uniforme. Alege-ti un model de cos si ramai la el. Vei obtine astfel unitate vizuala. Cosurile de acelasi fel asigura repetitia, iar aceasta duce la un aspect ordonat.

 

Utiliteaza mobila din aceeasi gama


Daca alegi in living o mobila alba sau in culoarea lemnului, in dormitor nu ar trebui sa fie o mobila wenge, iar in bucatarie una rosie, lucioasa.

O modalitate de a face ca o locuinta sa fie ordonata este mobila din aceeasi gama. De exemplu, daca utilizezi rafturi metalice, acestea ar trebui sa se repete in spatiu, pentru a crea unitate.


Lucrurile depozitate impreuna pot constitui o colectie


In loc sa pui gramada lucruri de acelasi fel, transforma-le intr-o colectie. De exemplu, daca ai mai multe ustensile de bucatarie facute din lemn, gaseste un recipient inalt si atractiv si pune-le pe toate in el, pe un raft. In acest fel, nu vei mai avea o adunatura de linguri, ci o colectie de linguri de lemn.

Sursa foto: freshome.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare