Amenajarea casei

#casa #amenajarea casei #arta feng shui #oglinzi si feng shui

Oglinzile si arta feng shui

Stiai ca oglinzile si arta feng shui sunt in stransa legatura, iar aceste suprafete care reflecta au un impact major asupra norocului tau? Oglinzile joaca un rol important in feng shui, o veche filozofie chineza a designului interior.

O inspectare scurta de dimineata in oglinda, inainte de a pleca la serviciu, este o rutina pentru majoritatea dintre noi. Spre deosebire de oglinda din basmul "Alba ca zapada", oglinzile de acasa din nefericire nu raspund la intrebarile noastre. Insa, daca crezi in in vechea filozofie Feng Shui, oglinzile pot guverna norocul si bunastarea ta.

Oglinzile sunt o parte integranta a vietii noastre, in special datorita faptului ca cei mai multi dintre noi suntem obsedati de imaginea noastra. Insa, inca din cele mai vechi timpuri, oglinzile au fost inconjurate de mister si numeroase superstitii.

Oglinzile si superstitiile

Se spune ca oglinzile arata imaginea sufletului nostru. Exista si superstitia ca spargerea unei oglinzi duce la sapte ani de ghinion. Budistii cred ca oglinzile pozitionate la intrarea in casa alunga spiritele rele. Exista de asemenea si credinta ca doua oglinzi situate una in fata celeilalte aduc ghinion.

Toate acestea sunt insa superstitii. Potrivit Feng Shui, oglinzile repezinta un indicator al energiei.

Feng Shui si folosirea oglinzilor

Exista numeroase credinte despre oglinzi si feng shui. In aceasta filozofie, se crede ca oglinzile ajuta la creerea uni spatiu cu puternice energii pozitive. Modul in care aranjezi si pozitionezi oglinzile in locuinta poate avea un impact covarsitor asupra a numeroase aspecte ale vietii tale.

Intr-o locuinta, oglinzile aduc calm si prospetime. Capteaza energiile pozitive si sunt capabile de indepartarea energiilor negative. Se crede ca oglinzile reprezinta o reflexie a valorii noastre umane si pune in lumina ambitiile si telurile noastre in viata.

Din acest motiv, in locuintele in care sunt aplicate regulile Feng Shui nu trebuie sa existe oglinzi aburite sau patate. Oglinzile trebuie sa fie clare si nedistorsionate. De asemenea, este indicat sa eviti oglinzile din mai multe parti, deoarece se spune ca divid energia din spatiul respectiv. Nu in ultimul rand, oglinzile trebuie sa fie in permanenta curate.

Atunci cand plasezi oglinzile la intrarea in casa, ai grija sa nu fie asezate intr-o parte, deoarece alunga energiile pozitive. De asemenea, evita oglinzile care arata doar jumatate din reflectie, deoarece persoanele care se vor vedea in astfel de oglinzi vor avea o parere proasta despre sine. Specialistii feng shui recomanda asezarea oglinzilor in asa fel incat sa reflecte frumusetea si sa mareasca energia pozitiva.

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este sa nu asezi oglinzi in dormitor. Daca ai insa o oglinda in dormitor este indicat sa o acoperi in timpul noptii, atunci cand dormi. In schimb, pozitionarea unei oglinzi in bucatarie, in spatele cuptorului este un indicat al bunastarii si bogatiei.

Forma oglinzilor si arta Feng Shui

Majoritatea oglinzilor sunt patrate sau dreptunghiulare. Aceste forme indica echilibrul. Oglinzile octogonale reprezinta puterea si unitatea. Si modul in care plasezi oglinzile are un impact asupra ta. Asezate la est, oglinzile directioneaza energia pozitiva catre familie si sanatate. Oglinzile asezate la sud aduc noroc pe plan financiar, iar la nord guverneaza cariera.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea