Amenajarea casei

#mobila multifunctionala #amenajare casa #mobila

Mobila multifunctionala si tot ce trebuie sa stii despre aceasta

Alegerea mobilierului nu este un demers usor. Sunt multe detalii care trebuie luate in calcul, printre care: spatiul disponibil, designul si stilul personal. Mobila multifunctionala rezolva cel mai bine acest cumul de nevoi. Este ideala pentru amenajarea camerelor mici, dar este la fel de utila in orice spatiu, indiferent daca stai la bloc, intr-o garsoniera sau locuiesti intr-o casa foarte spatioasa. Exact asa cum sugereaza si numele, este reprezentata de piese de mobilier care au mai multe functii sau care se transforma simplu, in functie de necesitati.

 

Alegeri inspirate

Sunt mai multe tipuri de piese multifunctionale perfecte pentru camera de zi. O varianta care a devenit extrem de utila si populara a canapelei clasice din living este reprezentata de modelele diverse de canapea extensibila. Acestea pot oferi mai multe optiuni si sunt excelente pentru spatiile de locuit mici, cum ar fi apartamente-studio, duplexuri si case mici, dar sunt ideale si in camerele de tineret, chiar si in cele ale copiilor, pentru ca ofera confortul unui pat mare, fara ca spatiul să ramana blocat in timpul zilei. Un alt mare avantaj este acela ca aproape toate modelele de canapele extensibile au spatii suplimentare de depozitare, mereu foarete necesare.

O alta alegere inspirata pentru camera de zi, dar si pentru bucatarii si zonele de luat masa, sunt mesele pliabile. Pot servi pentru multiple utilitati, in functie de modul in care sunt utilizate. Complet stransa, va ocupa foarte putin spatiu si poate fi o consola pentru hol. Deschisa partial, este locul ideal pentru o cina in doi, dar poate sa fie la fel de bine si biroul copilului sau al celui care lucreaza, temporar, de acasa. Desfacuta complet, devine masa unde este loc pentru toti membrii familiei.

O alta piesa de mobilier care poate primi statut de obiect multifunctional este masuta de cafea. Versatilitatea acesteia este evidenta. In functie de modelul ales, poate sa fie si spatiu de depozitare, daca are un raft suplimentar, perfect pentru telecomenzi, carti sau ce vrei tu, poate sa fie un loc pe care se poate sta, atunci cand casa este plina, sau chiar si un scaun pentru picioare.

Utile pentru orice casa

Banala scara pe care te urci ca sa montezi perdelele sau sa schimbi un bec este la randul ei o solutie multifunctionala pentru casa si poate indeplini mai multe utilitati in functie de tip si model. Poate fi un stativ pentru flori, locul de depozitat legume si fructe, in ladite sau in camara, ori poate fi un accesoriu util in bucatarie, tot ca spatiu de stocare. Unele dintre ele, foarte frumos realizate, isi gasesc loc in orice camera.

Ai vrut mereu o insula in bucatarie, dar nu ai avut spatiu pentru ea? Un carucior extensibil, de dimensiuni rezonabile, cu spatiu de depozitare inclus, este in egala masura o masa pe roti, un accesoriu aproape indispensabil in locul de luat masa sau in camera de zi, dar poate sa fie, la fel de bine, si barul din sufragerie, la o petrecere, si biroul de acasa, pe care-l poti deplasa usor in locul in care se poate lucra in liniste.

Patul matrimonial din dormitor este completat de un veritabil dulap orizontal in care se pot depozita haine, lenjerii, obiecte utilizate rar. Unele piese au sertare, altele un mecanism hidraulic de ridicare-coborare care face extrem de simplu de utilizat, pentru acces in zona de dedesubt.

Patul bebelusului este si el o piesa multifunctionala. Unele modele permit transformarea acestuia dintr-un patut pentru cei mai mici de un an intr-unul care poate fi folosit de copil pana cand incepe scoala.

Mobilierul de hol se preteaza perfect pentru roluri multifunctionale. O bancheta este si spatiu de depozitare pentru pantofi sau pentru alte maruntisuri, dar si locul perfect pentru a te aseza si incalta sau descalta.

Mesele suprapuse sunt o varianta moderna a meselor extensibile. Stivuibile, simetrice sau asimetrice, acestea au aspect modern si pot fi in egala masura: noptiere, scaune sau masute de cafea.

Dezordinea si aglomeratia dintr-o casa produc un sentiment neplacut de disconfort chiar daca nu-l constientizezi. Pe de alta parte, a te limita la piesele de mobilier strict necesare nu este mereu suficient, asa ca mobila cu functii multiple satisface, pe de-o parte, nevoile de confort, iar pe de alta parte te ajuta sa castigi spatiu. Mobilele multifunctionale sunt o solutie de amenajare perfecta, utila in orice casa.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului