Amenajarea casei

#varza #lumanari #citrice #masa festiva #decoratiuni masa #place card

Masa festiva: idei pentru un decor spectaculos si ieftin

Pregatirea unei mese festive pare a fi un demers stresant. Pe langa mancarurile alese, decorarea mesei este si ea foarte importanta si poate avea un impact considerabil asupra reusitei evenimentului organizat. Esti in pana de idei, cu atat mai mult cu cat nu vrei sa investesti sume mari in decorul mesei festive? Iata cateva idei de efect pe care te poti baza oricand!

Frigiderul si dulapurile din bucatarie sunt ticsite cu alimente felurite pe care nu te-ai gandi, in mod normal, sa le utilizezi in alt scop decat cel culinar. Totusi, afla ca o multime de produse alimentare se pot transforma cu usurinta in obiecte decorative - foloseste-le istet si creativ pentru a decora o masa festiva cu bani putini!

Lamaile, piesa decorativa de rezistenta a mesei festive

Lamaile, gratie formei si coloritului lor vesel, pot deveni cu usurinta un obiect decorativ special al unei mese festive. Te poti folosi de citrice in feluri multiple, de la crearea unui bol decorativ cu lamai mari pana la inserarea catorva lamai intr-o vaza transparenta cu flori.



Bineinteles, delicioasele lamai pot sta la baza unei bauturi racoritoare pe care le-o vei servi invitatilor, precum limonada sau mai simpla, dar gustoasa apa plata ori minerala cu felii de lamaie.

Varza si lumanarile, o pereche perfecta

Te-ai fi gandit vreodata ca o banala capatana de varza se poate transforma intr-un suport creativ pentru lumanari? De altfel, gustoasele legume - data fiind dimensiunea lor - pot deveni piesele centrale ale unei mese festive pe care iti doresti sa o transformi intr-un eveniment de neuitat!

Pentru a le metamorfoza in obiecte decorative, nu trebuie decat sa scobesti cateva verze suficient de mult incat in interiorul lor sa poata incapea cateva lumanari - cele pastila necesita cele mai mici eforturi.



Poti alege lumanari neparfumate, care doar sa imprastie o lumina discreta, sau miza pe unele cu o aroma asortata felurilor de mancare pe care le servesti.

Place carduri naturale

Daca organizezi o masa festiva de mare amploare in care se regasesc si place carduri pentru fiecare invitat in parte, ce ar fi sa optezi pentru unele inedite? O varianta grozava este cea a place cardurilor naturale, care vin sub forma unor fructe in care ai infipt un cartonas cu numele invitatului. Efectul va fi garantat!



Sursa foto: entertaining.about.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare