Amenajarea casei

#cutite #bicarbonat de sodiu #tacamuri de argint #curatare tacamuri

3 trucuri pentru curatarea tacamurilor din argint

Tacamurile din argint fac parte din "echipamentul" pentru mesele de sarbatoare, pentru invitati pretentiosi sau pentru ocaziile in care vrei sa faci o impresie deosebita socrilor sau prietenilor. Insa, pe cat de pretioase si de elegante sunt aceste tacamuri, pe atat de repede tind sa-si piarda din stralucire si sa capete un aspect ponosit. Frecarea insistenta a tacamurilor cu buretele de vase nu va reda argintului stralucirea de la inceput, ba chiar ii poate produce zgarieturi inestetice. In acest caz, avem pentru tine cateva trucuri foarte utile, care te ajuta sa cureti perfect tacamurile din argint.

1. Foloseste bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un produs universal, pe care il poti folosi in foarte multe situatii diferite. Daca ai tacamuri din argint care si-au pierdut stralucirea, amesteca doua-trei linguri de bicarbonat cu putina apa, atat cat sa obtii o pasta omogena. Inmoaie o bucata de material din bumbac in pasta respectiva si freaca fiecare tacam in parte, pana ce observi ca revine la nuanta initiala.

Desi bicarbonatul de sodiu are un efect abraziv, nu va produce zgarieturi pe suprafata tacamurilor din argint, astfel ca se dovedeste a fi cea mai buna metoda de curatare.

2. Apeleaza la vechea tava de aluminiu

Daca ai o tava din aluminiu, o poti folosi pentru a-ti curata tacamurile din argint. Asaza tacamurile in tava si presara uniform bicarbonat de sodiu peste linguri, furculite si cutite. Acopera tacamurile cu apa clocotita si lasa-le la inmuiat timp de 15 minute. Toata negreala de pe tacamuri va ramane pe fundul tavii.

3. Fierbe tacamurile

Nu in ultimul rand, daca vrei sa ai din nou tacamuri din argint stralucitoare si pretioase, poti incerca trucul cu tigaia, folia de aluminiu, apa si otetul.

Asaza o folie de aluminiu intr-o tigaie si toarna deasupra o cana de otet si jumatate de cana de apa. Cand lichidul incepe sa dea in clocot, asaza tacamurile in tigaie si lasa-le la fiert aproximativ 5 minute. Scoate tacamurile cu atentie si clateste-le cu apa calda. La final, sterge fiecare tacam din argint cu un material din bumbac, pentru a-i oferi un plus de stralucire.

Sursa foto: homelife.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea