Amenajarea casei

#amenajare mansarda #mansarda #camera adolescent

Mansarda - camera ideala pentru adolescenti

Mansarda poate sa fie locul ideal pentru un spatiu dedicat unui adolescent. Cu loc de dormit, loc de lectura si birou, loc de discutii cu prietenii si de privit la televizor, mansarda amenajata corect de catre un specialist devine camera perfecta pentru un adolescent.

In spatiul existent – mansarda unui imobil P+1+M (parter + etajul 1 + mansarda) - s-a ales amenajarea mansardei in spirit tineresc si cu  functionalitatile necesare unui adolescent.

Prima operatiune a fost termoizolarea acoperisului casei, deoarece amplasarea casei dicteaza orientarea totala a acoperisului inspre zona de sud. Caldura insuportabila de vara a fost eliminata prin termoizolarea sarpantei.



Accesul in mansarda se face printr-o scara care leaga mansarda de restul etajelor. Tot la mansarda, adolescentul poate avea la dispozitie o camera cu sauna, baie si aparate de fitnes. S-a cautat o amenajare spectaculoasa si zone delimitate perfect prin diferente de nivel, culori, zonare.

Spatiul de dormit – o zona intima si relaxanta


Zona de dormit s-a dorit a fi o platforma suspendata la cota de 150 fata de pardoseala. Asfel, tanarul, poate sa foloseasca inaltimea utila de deasupra platformei. Ca si mobilier, zona de noapte este mobilata minimal, iluminata prin lumini indirecte indreptate spre tavan.

Zona de noapte creeata prin acesta platforma este intima prin delimitarea si inaltarea fata de pardoseala. Legatura cu zona de zi si birou se face fara nicio restrictie vizuala, asfel, toata camera adolescentului este deschisa si spatioasa.



Din punct de vedere constructiv, toata platforma este o structura metalica, imbracata in finisaj de lemn. Plardoseala platformei este din lemn. Optional se poate alege o optiune de incalzire in pardoseala.
 

Sertarele - spatii de depozitare perfecte pentru mansarda


In ceea ce priveste depozitarea, o prima solutie era inaltarea platformei pana la cota de 200 fata de pardoseala, pentru a permite creearea unui dressing sub platforma.

Din cauza ca inaltimea pentru zona de noapte nu a permis acest lucru, s-au ales sertarele pentru depozitare. Cele 3 sertare sunt create din structura metalica si permit o depozitare eficienta fata de un dressing liber prin eliminarea coridorului de acces.

Sertarele se pot extinde in exterior pt acces la depozitare, iar spatiul conceput este astfel folosit la maximum.



Zona de zi a fost conceputa pentru a transmite libertate si tinerete. In spatiile ramase libere au fost amplasate polite pentru diverse obiecte de decor, carti, fotografii.

Zona de birou este simpla si functionala. Amplasarea acestei zone este bine delimitata de restul zonelor din mansarda.

Pentru a pastra eleganta si totodata un design practic s-a ales mascarea caloriferelor prin mobilier.

Daca aveti intrebari despre amenajarea mansardei, le puteti adresa Dl Arhitect George Tatulea, printr-un comentariu la acest articol.

Sursa foto:georgetatulea.com

 

Amenajarea mansardei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea