Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #umerase #carlige # carlige casa # umerase casa

Carlige si umerase pentru casa ta

Umerasele si carligele sunt o modalitate simpla si rapida de depozitare a hainelor si accesoriilor din casa, in dulap, pe usi, pereti sau in alte locuri. Umerasele si carligele sunt disponibile pe piata intr-o gama diversificata de stiluri, marimi si materiale, astfel incat sa satisfaca cerintele utilizatorilor.

Cand cumperi umerase si carlige, ia in consideratie atat aspectul practic, cat si cel estetic. Pe piata exista umerase decorative si carlige ornamentale care se pot incadra cu succes in designul incaperii.

Umerase pentru hainele tale

Pentru depozitarea hainelor in dulap, este bine sa ai un set diversificat de umerase, in functie de tipul de articol vestimentar.

Umerasele prevazute cu carlige rasucite in interior sunt practice pentru agatarea fustelor, bluzelor si rochiilor care au agatatoare sau bretele.

Umerasele cu sant sunt folositoare pentru fixarea bluzelor si rochiilor usoare, care altfel ar aluneca de pe bratele umerasului.

Pantalonii stau mai bine pe umerase cu bara orizontala, in special cei calcati la dunga. Pentru pantaloni si fuste sunt practice si umerasele prevazute cu cate o clema la fiecare capat.

Umerasele cu brate rigide, usor inclinate, sustin bine sacourile si camasile. Umerasele cu brate foarte inclinate sunt potrivite pentru bluzele cu gatul ingust.

Alege acele umerase care au bureti, santuri sau agatatori care asigura o mai buna fixare a hainelor.

Pentru copii, opteaza pentru umerase cu ornamente specifice copiilor. Exista pe piata chiar umerase de lemn vopsit, cu diverse picturi miniaturale cu personaje din basme.

Un umeras decorativ practic si atragator este cel in forma de fluture. Cele doua aripi prezinta orificii in care se pot prinde esarfe sau fulare, fiind astfel un bun organizator pentru acestea.

Carligele, o metoda ultra rapida de depozitare

Carligele sunt cea mai simpla metoda de a exploata spatiul pe verticala, indiferent ca este vorba despre hol, baie, bucatarie, dulap sau alt loc din casa.

Poti economisi spatiu printr-un suport care sustine mai multe carlige, in functie de numarul de care ai nevoie. Tot ce trebuie sa stii atunci cand cumperi carlige este tipul suprafetei pe care acestea vor fi fixate. In acest fel, vei alege suruburile sau cuiele potrivite.

Utilizeaza in baie carlige de plastic cu modele marine sau carlige metalice, rezistente la umezeala, pentru a agata prosoape, suporturi de depozitare, halate de baie etc.

Foloseste-ti creativitatea si fixeaza pe usa dulapului de haine, in interior, cateva carlige. Acestea pot servi ca organizator al colierelor sau esarfelor, pentru ca niciodata aceste accesorii sa nu se mai incurce intre ele. Carlige inedite pot fi si un set de linguri vechi, indoite si prinse in cuie pe perete.

Fixeaza in camera copiilor carlige de lemn, cu figurine din desene animate sau basme, pentru ca cei mici sa-si agate hainele si accesoriile.

Utilizeaza carligele in balcon, pentru a suspenda ghivece cu flori.

In cadrul produselor de bricolaj, poti gasi carlige facute de artisti plastici cu modele inedite, cu o functie decorativa, pe langa cea practica.

Daca iti raman manere de la o mobila veche, acestea pot fi refolosite pe post de carlige.

Daca te pricepi la bricolaj, poti sa construiesti propriul tau cuier cu carlige, folosind materiale din comert sau prin reciclarea unor materiale pe care le ai deja in casa.

Foto: houzz.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea