Amenajarea casei

#curatenie casa #igienizarea casei #microbi casa #germeni casa #bacterii casa

Locuri surprinzatoare in care microbii se ascund in casa ta

Microbii sunt o prezenta constanta in casa ta, insa daca te asiguri ca numarul lor nu creste alarmant, iti protejezi sanatatea ta si a familiei. Afla cateva locuri surprinzatoare in care microbii se ascund in casa ta.

Bacteriile din frigider sau acarienii din perne sunt locuri cunoscute in care microbii se acumuleaza, dar alte locuri pot scapa cu vederea si celei mai bune gospodine.
 

In bureti


Buretii folositi in bucatarie sunt mediul perfect pentru inmultirea microbilor si a bacteriilor. Cu un singur burete poti imprastia microorganisme periculoase precum E. coli si salmonella in toata bucataria ta. Renunta la bureti si foloseste lavete din material textil pe care le poti curata in masina de spalat o data la cateva zile. Nu le spala insa la mai putin de 80 C daca vrei ca toti microbii sa dispara.
 

In aspirator


Nu este surprinzator ca aspiratorul este un mediu bun de inmultire al microbilor, insa studiile au aratat ca aspiratoarele fara punga (de unica folosinta sau refolosibila) aduna mai putini microbi si mucegai decat cele cu punga. Cu peria aspiratorului poti duce microbii periculosi in toata casa. Curat-o cu dezinfectant dupa fiecare folosire pentru a elimina pericolul de a te imbolnavi.

Pe clantele usilor


Microbii pot supravietui pe clantele usilor timp de cateva ore. Daca duci mana la nas sau la gura dupa ce ai atins o clanta fara sa te speli pe maini, poti contacta cu usurinta o viroza. Pastreaza usile deschise si spala-te mai des pe maini pentru a miscora riscul.

 

In telecomanda


Telecomenzile sunt scapate pe jos, se stranuta si se tuseste pe ele si uneori se mai varsa si mancare. Curata bine telecomanda cu o solutie antibiotica (fara sa o uzi in interior) o data pe saptamana daca vrei sa elimini microbii ce se strang in ea.
 

Pe perdeaua de dus


Perdelele de dus din materiale sintetice sunt perfecte pentru dezvoltarea unor agenti microbieni patogeni periculosi, ca Sphingomonas si Methylobacterium. Daca indrepti din greseala dusul catre perdea, presiunea apei va arunca in aer microbii periculosi si riscul de infectie creste. Inlocuieste perdeaua de dus din plastic cu una din material textil, care poate fi curatata mult mai usor: cel putin o spalare pe luna cu masina de spalat la o temperatura ridicata.

 

In solnita si pipernita


Toata lumea atinge solnita si pipernita, dar nimeni nu se gandeste sa le curete. Chiar daca sunt mai periculoase in restaurante, unde sunt atinse de sute de oameni, solnita si pipernita sunt medii propice pentru microbi si acasa. Renunta la obiceiul de a le pastra pline si spala-le dupa fiecare golire completa.
 

Ochelarii si lentilele de contact


Ochelarii, tocul ochelarilor si mai ales cutia in care depozitezi lentilele de contact favorizeaza dezvoltarea bacteriile periculoase, printre care si stafilococul auriu . In cazul cutiei pentru lentile de contact , se recomanda spalarea ei cu apa fierbinte in fiecare zi si inlocuirea ei o data la trei luni. Solutiile dezinfectante pentru lentilele de contact trebuie si ele inlocuite o data la doua luni dupa deschidere, deoarece isi pierd proprietatile anti-microbiene dupa aproximativ 60 de zile.


Sursa foto: Thaimedicalnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea