Amenajarea casei

#canapea #coltar #canapea extensibila #canapea pat #model canapea #canapea living

Cum alegi canapeaua ideala

Achizitionarea canapelei este intotdeauna o operatiune complexa, care necesita luarea in calcul a mai multor factori: buget, model, functionalitate, culoare sau material, marime raportata la spatiul disponibil. Magazinele de mobila au, in prezent, o gama larga de modele din care sa alegi, deci iti mai trebuie doar cateva sfaturi.

 

Canapea sau coltar ?


Alegerea ar trebui sa fie simpla. Canapeaua are 2-3 locuri, coltarul are pana la 12 locuri. Daca stii ca ai constant musafiri sau rude care vin in vizita sau ai o familie numeroasa, care adora sa stea impreuna la televizor, atunci ai nevoie de un coltar.

Daca, in schimb, ai o garsoniera mica si spatiul nu-ti permite decat o canapea de 2-3 locuri, nu ai de ce sa cauti altceva.

Coltarul, fiind compus din mai multe piese, iti poate oferi varianta de a schimba des pozitia fotoliilor si a canapelei, nu sa le tii neaparat grupate in forma de litera L.

Diferenta de bani intre canapea si coltar este una mare, asa ca ar trebui sa iei in calcul si acest aspect.
 

Materialul canapelei este important


Canapelele de ultima generatie sunt realizate din materiale speciale, impermeabile, care se detaseaza usor (cu fermoar) si se spala in masina de spalat . Cu toate acestea, ar trebui sa primeze comoditatea respectivului material. Evita imitatiile de piele sau poliesterul pentru ca se incalzesc foarte tare in contact cu pielea, se lipesc si sunt incomode daca stai mai mult pe ele.

Ai grija ca nuanta canapelei sa se potriveasca cu restul camerei. De obicei se urmareste un usor contrast cu podeaua sau peretii sau macar o nuanta din aceeasi gama.

Fereste-te ca alegi o canapea cu imprimeu, daca ai deja un covor incarcat sau pereti cu tapet multicolor.

Canapelele cu fete textile trebuiesc bine verificate inainte de cumparare ca sa nu aiba defecte de tipul stofa descusuta sau gauri.

 

Canapeaua - pat


Daca ai de gand sa dormi pe canapea, iti trebuie una extensibila. Nu te sfii sa te intinzi pe ea, chiar in show-room, pentru a vedea cat este de comoda. Nu ar trebui sa existe arcuri aparente, diferente de nivel, zgomote ciudate atunci cand te misti sau zone in care te poti rani in somn.
Cauta o canapea extensibila care are incorporata o lada pentru asternut deoarece este mult mai practica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare