Amenajarea casei

#stil design #living #stil suedez #spatiu diurn #spatiu luminos

Livingul in stil suedez, un spatiu diurn aerisit si luminos

In sezonul rece, tarile nordice pot fi inspiratia potrivita pentru amenajarea locuintei. Amenajeaza living room-ul in stil suedez pentru a obtine o incapere diurna luminoasa, curata si primitoare.


De ce sa alegi stilul suedez pentru living room

Living room-ul este o camera de zi care trebuie sa arate elegant pentru primirea musafirilor si sa fie, in acelasi timp, calduroasa, primitoare. Stilul suedez este un amestec intre casual, elegant si rustic, rezultatul fiind pe masura nevoilor unui living.

Un alt motiv consta in faptul ca stilul suedez este simplu, luminos, usor de intretinut, care inspira curatenie.


Cum amenajezi livingul in stil suedez

In stilul suedez, albul, griul deschis si cremul sunt culori dominante. Foloseste-le in special pentru pereti si tavan. Spatiul trebuie sa fie deschis, cu cat mai putine delimitari, pentru ca efectul culorii de fond sa fie maxim.

Senzatia de spatialitate poate fi creata si de accente de bleu pal si azuriu, culori care sugereaza cerul si marea. Astfel de culori pale si reci se folosesc in draperii, perne sau alte accesorii. O culoare calda regasita in stilul suedez este rosul. Aceasta se potriveste in special in sezonul rece. Foloseste rosul punctual, intr-un tablou, o perna decorativa, un covor.

Aspectul simplu, rustic, este dat de pardoseala in culoarea lemnului natural. Aceasta culoare poate fi regasita si la grinzile din lemn masiv de pe tavan, in lambriuri sau in piesele de mobilier. Lemnul folosit este deschis la culoare, precum cel de mesteacan, arin, pin alb etc.

Intr-o tara nordica precum Suedia, lumina naturala este pretioasa. De aceea, ferestrele trebuie sa fie mari, libere sau acoperite de perdele usoare, pentru ca lumina naturala sa fie maxima. Luminozitatea este intensificata de oglinzi si decoratiuni de cristal. Adesea, cristalul este regasit intr-un candelabru, element care da o nota de eleganta spatiului sufrageriei.



Intr-un living in stil suedez, peretii sunt decorati cu obiecte de arta folclorica suedeza in rosu si alb, tablouri cu peisaje si reprezentari vegetale. Unul dintre cele mai populare ornamente il constituie miniaturile din lemn reprezentand cai.

Sursa foto: theoccasionalsaler.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului