Amenajarea casei

#dezavantaje #avantaje #materiale #covoare #covoare orientale

Tot ce trebuie sa stii despre covoarele orientale

Covoarele orientale, cu modelele lor misterioase si extrem de frumoase, sunt ideale pentru orice locuinta. Sunt usor de intretinut, se gasesc intr-o varietate de forme, culori si modele si reprezinta o investitie de lunga durata pentru casa ta. Inainte de a cumpara unul, iata ce ar trebui sa stii despre covorul oriental!


Avantajele si dezavantajele covoarelor orientale

Covoarele orientale sunt estetice, rezistente si "imbatranesc" frumos, iar in unele cazuri arata mult mai bine cand sunt usor uzate decat atunci cand sunt noi.

In plus, covoarele orientale sunt usor de intretinut si curatat. Toate aceste calitati fac ca aceste covoare sa fie extrem de apreciate de tot mai multe persoane care isi amenajeaza locuinta.

Insa, chiar daca sunt extrem de atragatoare, covoarele orientale sunt dificil de apreciat. Astfel, atunci cand pleci la cumparaturi, trebuie sa te asiguri ca, la fina, te vei alege un obiect original, de calitate. Pentru a te asigura ca vei cumpara un covor bun, este important sa mergi doar la magazinele specializate, unde stii clar ca vei discuta cu personal calificat care iti va oferi cele mai bune sfaturi pentru alegerea covorului oriental.

Este indicat sa eviti promotiile sau reducerile la astfel de produse, deoarece, in cele mai multe cazuri, covoarele pe care le vei gasi vor fi de calitate indoielnica, cu defecte.


Tara de provenienta a covoarelor orientale

Cu siguranta ai auzit de covoare persane, tibetane sau chinezesti; toate acestea intra in categoria covoarelor orientale. Astfel, covoarele orientale provin din tari precum China, Vietnam, Turcia, Tibet, Iran sau India. Totodata, cele mai fine covoare tibetane sunt realizate manual in Nepal sau India.


Materiale din care sunt realizate covoarele orientale

Cele mai multe covoare orientale sunt realizate din lana, bumbac sau matase. Lana este materialul cel mai rezistent, confortabil si durabil, care poate fi folosit intr-o varietate de culori, texturi si modele. In schimb, covoarele din matase sunt cele mai luxoase, insa mai greu de intretinut si mai putin rezistente.

Este indicat sa alegi covoare orientale din fibre naturale, care sunt mult mai rezistente decat cele sintetice si care au si un aspect mai placut.

Sursa foto: orientalrugimporters.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea