Amenajarea casei

#jacuzzi #cada #masaj #baie

Jacuzzi

Stiai ca denumirea de „ masaj ? In cativa ani denumirea de „jacuzzi” a devenit atat de populara incat se confunda cu numele categoriei de produs.


Istoric


La inceputul secolului al XIX-lea 7 frati italieni cu numele Jacuzzi au emigrat in SUA, unde in cativa ani si-au infiintat o companie de dusuri, cazi si minipiscine cu hidromasaj .

Roy Jacuzzi, unul dintre frati este cel care a inventat prima cada cu hidromasaj. Cada a fost denumita "baia romana", ca un omagiu adus culturii romane si bailor termale reprezentative.

In acea perioada americanii au inceput sa manifeste inclinatii pentru fitness si relaxare astfel ca, in scurt timp, cazile cu hidromasaj produse de Jacuzzi au devenit un produs de succes, compania diversificandu-si piata si productia.


Povestea jacuzzi-ului


Cazile cu hidromasaj s-au nascut dintr-o necesitate. Tatal fratilor Jacuzzi s-a gandit sa implementeze un mijloc terapeutic pentru a-si ajuta fiul de 15 luni, care suferea de artrita.

Micutul avea dureri groaznice intre sedintele de terapie cu hidromasaj de la spital. Astfel, tatal sau s-a gandit sa transforme un mecanism al unei pompe folosita in agricultura intr-un mijloc terapeutic, o cada cu hidromasaj, care sa-i relaxeze muschii fiului sau bolnav. Inventia a functionat si in cativa ani cazile cu hidromasaj au devenit o sursa de sanatate mentala si fizica.
 

Utilizari


Proprietatile jacuzzi-ului sunt strict legate de beneficiile fizice ale apei asupra organismului. Apa este un mediu ideal pentru a face exercitii fizice dar si pentru a trata durerile musculare, de spate si de gat. Datorita apei, greutatea corpului se reduce substantial astfel ca exercitiile care vizeaza intinderile de muschi sunt mult mai usor de realizat

Unele studii au concluzionat ca persoanele care folosesc cada cu hidromasaj regulat slabesc mai usor decat cele care nu au astfel de obiceiuri. In plus jacuzzi-ul este recomandat pentru persoanele foarte stresate dar si pentru cele care au probleme cu circulatia sangelui .

Pentru a va relaxa mai bine este bines a folosesti Jacuzzi-ul in alternanta cu sauna care, datorita aerului cald, purifica organismul prin eliminarea toxinelor. Atentie insa, este bines a consulti un medic specialist daca ai probleme cardiovasculare, respiratorii sau dermatologice inainte de a folosi sauna.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului