Amenajarea casei

#portocalie #chec cu scortisoara #craciun #ornamente parfumate

Invata sa confectionezi ornamente parfumate de Craciun!

Sarbatorile de iarna nu sunt complete fara mirosul cojilor de portocala proaspat desfacute si al scortisoarei macinate pentru prajiturile festive. Daca iti doresti ca locuinta sa isi pastreze acest parfum imbietor pe toata perioada sarbatorilor de iarna, inhama-te la un proiect inedit: confectionarea de decoratiuni parfumate pentru Craciun. Afla mai jos cum sa realizezi cele mai frumoase si parfumate ornamente de Craciun!

Ornamente din batoane de scortisoara

Scortisoara are un miros incredibil si un gust si mai bun. In acest an, realizeaza chiar tu ornamentele de Craciun din batoanele de scortisoara si vei parfuma intreaga locuinta! Pentru aceste ornamente, cumpara cateva batoane de scortisoara pe care le rupi in mai multe bucati. Leaga apoi cateva batoane cu o panglica argintie sau aurie cu care sa le agati in bradul de Craciun.

Ghirlande din portocale uscate

Ghirlandele din fructe uscate, in special din felii de portocala, sunt ideale pentru decorarea locuintei de Craciun. Acestea poti fi folosite si pentru potpourri-uri si ofera camerei arome subtile de citrice. Pentru a realiza astfel de ghirlande, taie cateva portocale in felii, preseaza-le bine astfel incat sa elimini cat mai mult suc si apoi asaza-le pe o tava si da-le la cuptor pentru 6 ore.

In acest timp feliile de portocale se vor deshidrata complet. Dupa ce scoti feliile de portocala de la cuptor le poti agata pe o panglica colorata. De aceasta panglica mai poti lega si cateva batoane de scortisoara, pentru o aroma incredibila. Ghirlandele pot fi apoi asezate in bradul de Craciun sau pot impodobi peretii casei.

Saculeti parfumati cu mirodenii

De Craciun, poti orna locuinta cu saculeti colorati, sub forma de inimioare, stelute sau clopotei, pe care ii umpli cu mirodenii. Pentru acesti saculeti ai nevoie de mirodenii precum scortisoara, cuisoare, stelute de anason, coaja de portocala sau lamaie. Apoi, aceste ornamente poti fi agatate in bradul de Craciun, asezate pe un platou decorativ pe masa de sarbatoare sau prinse de clantele usilor, pentru un aer festiv.



Sursa foto: etsy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea