Amenajarea casei

#forme geometrice #oglinda #mobilier #covor #perne #lampadare

Insereaza formele geometrice in designul casei tale

Te-ai plictisit de interiorul casei tale si simti ca trebuie sa schimbi ceva, insa nu stii ce? Reaprinde scanteia decorului si adu formele geometrice in decorul camerei tale. Patrate, dreptunghiuri, hexagoane sau cercuri, toate aceste forme sunt perfecte pentru a da un suflu nou si original locuintei tale. Citeste mai jos cate sfaturi practice despre cum ar trebui sa introduci geometria in designul interior al casei tale.

Concepe un plan

Indiferent ca vrei sa redecorezi o camera sau pe toate, trebuie sa schitezi un mic plan dupa care sa te ghidezi pe parcursul noului tau proiect. Asadar, pune pe hartie ce crezi ca ti s-ar potrivi, in functie de viziunea pe care o ai. Nu renunta la mobilierul din casa, eventual poti sa-l rearanjezi astfel incat sa scoti in evidenta mai bine formele obiectelor.

Incepe cu pasi mici

Micile "inflorituri" se potrivesc de minune atunci cand introduci geometria in design. De exemplu, spune designerul Mary McGee, imbraca pernele canapelei in dungi sau renunta la clasicul covor si foloseste unul cu forme valurite. Sunt elemente marunte, dar ca fac diferenta. Atentie, insa, sa nu incarci prea mult camera.

Pastreaza echilibrul

Imbina elementele moderne cu cele clasice, cu ajutorul obiectelor de diferite forme si culori. Scoate in evidenta marmura clasica cu o oglinda moderna si doua lampadare stylish, exact cum a facut designerul Elaine Williamson in aceasta baie.

Coordoneaza culorile

Atentie la culorile pe care le alegi pentru obiectele tale cu forme geometrice, nu vrei sa creezi un puci care sa iti provoace dureri de cap. Cel mai bine este sa alegi nuante apropiate, care iti creeaza o atmosfera placuta si nu te incarca de energie negativa. Colorandu-le diferit, nu faci decat sa le pui sa concureze unele cu altele, ori tu vrei sa imbini armonios mobilierul din casa ta.

Alterneaza marimile

Unele mai mari, altele mai mici, iar altele ... foarte mari. Pentru ca este camera unde iti intra toti musafirii, in living, de exemplu, te poti juca cu marimea obiectelor pe care le expui. O oglinda mare pe perete, un tablou, un candelabru sau un dulap pot sa faca nota discordanta si in acelasi timp sa se integreze perfect cu locul.


Sursa foto:bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea