Amenajarea casei

#amenajare feng shui #sufragerie #amenajare linving #amenajare sufragerie #mobilier sufragerie

Idei de reamenajare a sufrageriei

Fara a face investitii majore, afla ca sufrageria ta poate fi reamenajata cu succes daca alegi sa recurgi la cateva metode istete de reorganizare. Descopera 2 idei de reamenajare a sufrageriei, in 2 stiluri diferite, care iti vor transforma livingul in totalitate!
 

Amenajarea sufrageriei in stil formal


O sufragerie amenajata in stil formal include fotolii, canapele, scaune din belsug, asezate practic pe laturile incaperii pentru a crea impresia unui spatiu cat mai generos.

In completarea pieselor de mobilier amplasate strategic poate veni un covor simplu, dintr-un material ca iuta, intr-o nuanta care sa se armonieze cu elementele incluse in living. In continuare, opteaza pentru cateva obiecte decorative in pereche: 2 tablouri similare, 2 lampi identice etc. O astfel de optiune va contribui la impresia de spatiu organizat si structurat, specifica stilului formal.

In ceea ce priveste paleta de culori pentru care poti opta, daca sufrageria ta nu include in acest moment nuante neutre, acum este momentul sa intreprinzi cateva schimbari. Nuantele calde, deschise, de maro pot fi completate cu bej, crem, alb si o pata de culoarea levanticii (sub forma draperiilor ori a unei masute).

Cat despre materialele asupra carora te poti opri, stilul formal invita la folosirea matasii (sau a inlocuitorilor sai), a catifelei si a pielii naturale. De asemenea, suprafetele lucioase sunt recomandate intr-un living amenajat in stil formal, intrucat contribuie la aspectul luxos al intregii incaperi.
 

Amenajarea sufrageriei in stil feng shui


O sufragerie amenajata in stil feng shui are darul de a-ti face invitatii sa se simta ca acasa, relaxati si in siguranta. Toate aceste aspecte sunt valabile si pentru locatarii casei, drept pentru care stilul feng shui este ideal pentru a crea un living armonios si linistitor.

Amenajarea in stil feng shui nu implica automat inserarea unor obiecte precum statuete Buddha sau cristale, ci crearea unui spatiu echilibrat. In acest sens, poti opta, intr-o prima faza, pentru o masa rotunda, joasa, in jurul careia sa organizezi restul pieselor de mobilier.

Apoi, adauga cateva pete rosii (pernute decorative, un taburet, un tablou etc.), culoarea norocului in China, in combinatie cu nuante neutre: alb, crem, maro deschis. Daca vrei sa adaugi un plus de culoare, poti alege cu incredere un covor albastru marin sau turcoaz, eventual intr-o nuanta usor diluata. Plaseaza-l in mijlocul incaperii, in zona in care se concentreaza masa si restul pieselor de mobilier.

Intr-o sufragerie amenajata in stil feng shui mai poti insera plante, dar si obiecte cu valoare sentimentala, cum ar fi desenul unuia dintre copii. Cartile sunt, de asemenea, recomandate, intrucat sunt o marca a curiozitatii. La fel de bine poti adauga si poze, plasandu-le pe un raft gol, pentru a le permite sa iasa in evidenta.

Nu uita de oglinzi: acestea au darul de a face energia sa circule. Pentru a crea armonie, asorteaza o oglinda rotunda, in stil turcesc, la masuta aleasa anterior.

Sursa foto : realsimple.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului