Amenajarea casei

#culori casa #culoarea casei #culori pereti

Ce spune culoarea casei despre tine

Nuantele folosite pentru peretii locuintei tale sau pentru tavan pot determina daca designul interior al casei tale este un succes sau un esec. Culorile pe care le folosi pot influenta starea ta psihica si isi pun amprenta asupra stilului tau de viata.

Inainte de a zugravi locuinta, gandeste-te bine la nuantele pe care le folosesti in fiecare camera. Pentru zonele de relaxare precum dormitorul sau sufrageria foloseste culori pastelate sau tonuri glaciale de albastru sau verde, care predispun la calm si somn.

Pentru camerele in care se desfasoara activitati sau se ia masa este indicat sa folosesti culori deschise si vibrante, care ofera energie si predispun la comunicare.

Si in bucatarie trebuie sa acorzi atentie culorilor pe care le folosesti, daca vrei ca aceasta incapere sa fie una vesela, ideala pentru prepararea mancarurilor delicioase, dar si pentru discutii cu familia sau prietenii.

Iata semnificatia culorilor si cum sa le folosesti in locuinta:
 

Culori calde


Culorile calde, precum portocaliu sau galben, maresc temperatura simtita dintr-o camera. Astfel, aceste culori trebuie folosite in special in camerele care sunt plasate in partea de nord.

Deoarece semnifica energie si activitate, incearca sa le eviti in camere care sunt destinate relaxarii, precum dormitorul. Sunt potrivite pentru bucatarie sau sufragerie.
 

Culori luminoase


Culorile luminoase, precum nuantele vibrante de albastru sau verde, galben sau portocaliu, ofera o stare de bunastare si stimuleaza energia. Aceste culori sunt prietenoase, incurajeaza comunicarea, fiind astfel ideale pentru incaperi precum sufragerie sau bucatarie.

Sunt potrivite si pentru camera de joaca a copiilor. Evita sa folosesti astfel de culori in camere precum dormitorul sau camera copiilor.
 

Culori inchise


Culorile inchise, precum rosu, mov, albastru sau verde, au un efect de restrictionare si intunecare. Atunci insa cand sunt aplicate in incaperile potrivite ofera relaxare, confort si securitate. Sunt ideale pentru dormitor sau sufragerie.
 

Culori reci


Culorile reci, precum tonurile deschise de albastru si verde sau alb, au un efect calmant. Sunt potrivite in special pentru dormitoare. Aceste culori te ajuta sa mergi relaxat la culcare si sa trezesti dimineata odihnit, optimist si plin de energie.

Albastru

Tonurile inchise de albastru, care imita culoarea marilor si oceanelor, inhiba comunicarea si starea de calm si amabilitate. Incearca sa eviti aceasta culoare in sufragerie, bucatarie sau in zona de luat masa.

Rosu

Culoarea rosie mareste nivelul de energie dintr-o camera, insa in acelasi timp poate duce la stari de iritare si ostilitate. Nu este o alegere potrivita pentru camera copiiilor sau pentru dormitor. Este indicat sa folosesti aceasta culoare ca accent, decat sa o folosesti pe toti peretii camerei.

Gri

Griul este o culoare lipsita de stralucire, care nu pune nicio camera in valoare. Este indicat sa o eviti in special in bucatarie si zona unde mananci, decat daca vrei ca apetitul alimentar sa scada. Aceasta culoare poate fi folosita in combinatie cu alte culori mai puternice, pe care le va pune in valoare mult mai frumos.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea