Amenajarea casei

#travertin baie #culori travertin #stona #travertin

Frumusetea si caldura travertinului

Travertinul este o alegere excelenta pentru bai, bucatarii sau terase, acolo unde suprafetele trebuie sa fie rezistente la apa. Travertinul mai are insa doua atuuri – este un material extrem de frumos, dar si de cald, de placut.

Romanii foloseau mult travertinul in constructiile lor, mai ales ca il aveau din belsug. Roca aceasta usor texturata, bogata in nuante pamantii, de la bej, la gri, alb, cafeniu si auriu, confera locuintei o eleganta desavarsita. Placile de travertin sunt practic o alegere foarte inspirata pentru cei care vor sa dea incaperilor un aer deopotriva clasic si modern.

Principala diferenta dintre travertin si alte pietre naturale consta in procesul de formare al pietrei, duritatea si aspectul acesteia. Travertinul este o roca sedimentara care se formeaza la gura izvoarelor termale bicarbonate, care ies din calcare sau care traverseaza roci bogate in carbonati. Caracteristicile cheie ale travertinului sunt date de aspectul poros, cu jgheaburi si gauri formate in roca. Tocmai acestea adauga un plus de frumusete travertinului si il fac mai atragator.

Fiind o piatra naturala, nu este asadar uniforma. Fiecare bucata de travertin este unica. Din acest motiv si aspectul pe care il creeaza combinatia de placi de travertin este fascinant. Pardoseala din travertin poate crea o podea inedita, a carei frumusete sa o descoperi pas cu pas, zi de zi.

Travertinul este o investitie excelenta si nu doar datorita aspectului si a rezistentei acestei roci. Ea sporeste considerabil aspectul unei locuinte, crescandu-i implicit si pretul pe piata.

Este usor de intretinut, fiind ideala pentru zonele cu trafic intens. In acelasi timp, poate fi folosit pentru podirea camerelor de zi, a bailor, bucatariilor si inclusiv a dormitoarelor.

Cum alegi travertinul

Travertinul se combina perfect cu alte culori calde, integrandu-se practic in orice decor. Este un material extrem de adaptabil. Placile in nuante deschise, de crem sau alb, creeaza un sentiment natural de spatiu larg si de lumina. Cei care doresc un decor robust, masculin, trebuie sa ia in calcul nuante de gri sau cafeniu. Pentru o nota feminina e bine sa se opteze pentru travertinul alb perlat sau pentru cel auriu. Cremul si rosul sunt cele care evoca stilul clasic italian, cu caldura sa. Un travertin gri sau unul alb sunt optiunea perfecta pentru cei care prefera stilul minimalist contemporan.

Pentru zonele cu multa umezeala, cum ar fi baia, spre exemplu, este necesar un travertin cu o textura usor aspra, cu aderenta robusta, care impiedica alunecarea atunci cand podeaua este uda.

Cu travertin pot fi placate terase, verande, fantani sau chiar spatii comerciale ori de birouri. Tocmai versatilitatea aceasta a materialului ii asigura un plus de frumusete.

In depozitele STONA si pe stona.ro vei putea gasi peste 20 de tipuri de travertin. La comanda, vei putea primi un travertin mozaic foarte interesant. La nevoie, poti primi consultanta cu privire la tipul de piatra cel mai potrivit nevoilor tale, cat si la modalitatea de intretinere.

Foto: myfancyhouse.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului