Amenajarea casei

# crestere confort casa #confort casa

Elemente decorative inovatoare care cresc confortul casei tale

Uneori, sa iti decorezi casa intr-un stil care sa te reprezinte si care sa semene cat mai mult cu ceea ce ai in minte poate fi extrem de provocator. Daca nu esti designer de interior cu experienta, este oarecum normal sa apara si frustrari. Iti poti dori ceva, dar poate nu se incadreaza vizual in stilul majoritar. Sau poate, dimpotriva, arata bine, dar nu este util.

Asadar, pentru a te ajuta sa armonizezi utilul cu placutul intr-o maniera cat mai la indemana, iti propunem sa urmaresti in continuare acest material. Personalizarea casei cu obiecte … mai putin personale

Nu este atat de greu sa dai o nota personala casei (sau oricarui alt spatiu, de altfel) atunci cand introduci elemente care iti apartin. E vorba despre acele lucruri ale tale, care clar vor oferi un suflu intim spatiului. Indiferent ca alegi sa afisezi colaje din vacante, picturi ale copiilor sau certificate si diplome de merit… este clar ca aceste obiecte vor vorbi despre tine.

Totusi, cum poti sa personalizezi casa fara aceste elemente? 

Simplu: Pentru astfel de situatii am pregatit pentru tine mai multe idei de decorare a peretelui din care sigur te vei putea inspira. Poti alege tapet, texturi naturale sau folii autoadezive. Important este sa faci un pas in spate si sa te gandesti ce te reprezinta pe tine cel mai bine. Daca ar fi sa te definesti ca o imagine din natura… ce ai fi?

Dar daca te-ai defini ca sunet, care ar fi cel mai apropiat zgomot care te-ar caracteriza? Si nu in ultimul rand… cand vine vorba despre simtul tactil… esti mai curand atras de lucrurile reci sau de cele calde? Preferi o textura mai aspra sau una mai fina?

Definindu-te pe tine prin prisma simturilor vei putea lua mult mai usor o decizie in ce priveste personalizarea spatiului de locuit sau de lucru, astfel incat sa fie in acord cu tine.

Asadar, aceasta ar fi partea placuta a amenajarii.

Haide sa vezi in continuare ce presupune partea utila a amenajarii interioare.

Personalizarea casei cu obiecte utile

In casa vei intalni multe obiecte care - indiferent ca vrei sau nu - trebuie sa fie acolo pentru a-ti asigura o experienta de fiecare zi mai placuta. Vorbim despre usi, geamuri, conducte, samd. La unele poti alege sa renunti… pe altele chiar le poti personaliza pana in cel mai mic detaliu.

Datorita evolutiei tehnologice si a intelegerii tot mai profunde a personalitatii umane, designerii au reusit sa creeze atat de multe optiuni de customizare a spatiilor si lucrurilor incat chiar un obiect banal poate fi integrat in decor cu atat de multa subtilitate incat pare (si chiar este) o actiune intentionata.

In orice caz, cand vine vorba despre casele noi, trendul secolului este introducerea unui sistem de aerisire a casei inca din perioada de proiectare. Cel mai popular sistem este cel de ventilatie cu recuperare de caldura. Acest lucru se datoreaza atat faptului ca are o contributie semnificativa la reducerea facturilor de caldura (iarna) si climatizare (vara) - asadar aduce economie semnificativa gospodariilor - dar si faptului ca este extrem de benefic pentru starea generala de sanatate.

Cu un astfel de sistem de ventilatie, aerul din casa este in permanenta mult mai curat si mai respirabil chiar si decat cel de afara.

Dar, dincolo de tot acest considerent practic, el prezinta si o latura placuta: singurele elemente vizuale ale sale sunt grilele de ventilatie.

In acest sens, producatorul sistemelor de ventilatie profi-air, Frankische, in colaborare cu agentia Sieger Design a creat o gama speciala de obiecte decorative care sa poata fi adaptate absolut oricarui stil de design interior. Este vorba despre Colectia Starline care cuprinde 39 de modele realizate utilizand materiale si tehnologii speciale, din care cu siguranta vei gasi si tu cate unul perfect pentru fiecare incapere!

Asadar, iata ca exista modalitati in care poti aduce o nota personala si daca esti adeptul stilului minimalist si nu vrei prea multe obiecte in casa. Fie ca vrei pereti simpli sau plini de culoare, goi sau incarcati cu rafturi si amintiri… atata vreme cat optezi pentru un sistem de ventilatie, grilele pot reprezenta acel element chic suplimentar, pe cat de util, pe atat de aspectuos!

 FOTO: freepik.com, frankische.de

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea