Amenajarea casei

#decor casa #amenajare casa #casa

Elemente care iti transforma casa in "acasa"

Acasa este cald si bine. Acasa te simti in siguranta, acasa este locul in care iti incarci bateriile, sufletul, mintea si de cele mai multe ori stomacul si acasa este spatiul restrans in care se gasesc cele mai importante lucruri si cele mai importante fiinte din viata ta. Este clar ca este un loc esential in viata fiecaruia dintre noi.

Exista multe case in lume, insa pentru a le putea transforma in "acasa" ai nevoie de 3 elemente extrem de importante.

Siguranta - elementul principal

Indiferent ca numesti casa o garsoniera de 20 de metri patrati sau o casa de 200, siguranta este cuvantul magic care o poate transforma in acel spatiu confortabil, in care sa iti traiesti viata linistit. Siguranta poate sa fie interpretabila. Pentru multi, aceasta este data de o incuietoare foarte buna montata la usa de la intrare, pentru cei mici inseamna simpla prezenta a parintilor in timp ce pentru altii, siguranta este data de un control total asupra fiecarui spatiu si asupra fiecarui coltisor din locuinta.

Pentru cei din urma, perioada in care traim este perfecta, in conditiile in care exista o multime de dispozitive care sa ofere control total. Acestea pot fi achizitionate doar cu cateva click-uri, de pe magazine online specializate in supraveghere. Un exemplu de magazin online renumit in piata de sisteme de supraveghere este - SKUT.ro:

  • Sisteme de supraveghere video. O camera video nu mai reprezinta o investitie uriasa, pe care sa nu o poti sustine financiar, asadar, daca vrei sa vezi tot ceea ce se intampla la tine acasa, atat atunci cand esti prezent, cat si atunci cand nu esti prezent, un sistem de supraveghere video poate sa fie raspunsul. Poti avea camera in fiecare coltisor pe care il consideri important si poti detine un control total asupra locului pe care il pretuiesti cel mai mult.

  • Interfoane si Videointerfoane. Este greu de crezut ca mai exista blocuri de locuinte fara interfoane si chiar si in cazul caselor, interfoanele incep sa isi faca simtita prezenta foarte puternic. Interfonul este un alt dispozitiv care ofera control asupra tuturor celor care intra sau ies din cladire sau din spatiul pe care il vrei protejat. Fie ca alegi un interfon clasic sau un videointerfon, care sa se inteleaga perfect cu niste camere de supraveghere, este clar ca un astfel de dispozitiv contribuie serios la siguranta.

  • Sisteme de alarma. Clasicele, deja, sisteme de alarma, completeaza ca o piesa de puzzle conceptul de siguranta. Un sistem de alarma tine departe potentialii infractori iar in cazul in care acestia se apropie, are capacitatea de a anunta autoritatile, de a te anunta pe tine si de a anunta vecinii printr-un semnal sonor foarte puternic.

Acestea sunt dispozitivele moderne de siguranta. Evident, nu trebuie sa lipseasca nici cele clasice, cum ar fi usile bine securizate, geamurile securizate si de ce nu, un caine de paza. Daca ai obtinut siguranta, cuvantul " acasa " parca iti vine mult mai usor pe buze.

Confort

Nu este suficient sa te simti in siguranta. Confortul este o parte integrata a intregului ansamblu care creaza "acasa". Confortul fizic poate fi obtinut printr-o amenajare corecta a intregului spatiu si prin achizitia unor piese de mobilier create in asa fel incat sa iti permita intotdeauna relaxare. De asemenea, temperatura, umiditatea si marimea spatiului contribuie si ele serios la el. Confortul psihic, pe de alta parte, este dat de aspectul casei, de culorile folosite si evident, de prezenta persoanelor la care tii .

Pentru a avea o casa cat mai confortabila incearca sa nu te zgarcesti atunci cand vine vorba despre piese de mobilier si asigura-te ca ai la indemana sfaturile unui specialist in design.

Personalitate

Este un aspect care este, de cele mai multe ori, neglijat. Casa insa, trebuie sa te reprezinte intr-u totul si sa iti oglindeasca personalitatea. Culorile, accesoriile, modul de amenajare, dispozitivele prezente in fiecare camera si fiecare detaliu, oricat de marunt, trebuie sa fie in concordanta cu trairile, cu scopurile si cu obiceiurile tale. Evident, in momentul in care o casa este " acasa " pentru mai multe persoane, aceasta trebuie sa fie creata dintr-un ansamblu de personalitati, ceea ce o face mult mai dificil de obtinut. Ceea ce este cert insa, este faptul ca personalitatea ta trebuie sa contribuie serios la contructia casei si a intregului concept.

De ce este important sa tii cont de toate aceste detalii?

Pentru ca desi traiesti intr-o lume mare, alaturi de miliarde de oameni si ai posibilitatea sa te bucuri de orice loc de pe aceasta planeta, casa este cea in care iti petreci cea mai buna parte a vietii. Este un spatiu mic pe care iti pui amprenta si care isi pune amprenta pe tine, asadar, de ea depinde intreaga ta viata.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului