Amenajarea casei

#amenajare dormitor #dormitor

Dormitorul este o binecuvantare. Tu ai descoperit acest lucru?

Ajungem la un moment dat sa ne dorim cu ardoare un camin doar al nostru, in care sa predomine starea de bine, linistea si confortul. Ei bine, este posibil sa concepem toate acestea cu un buget minin? Desigur. Trebuie doar sa ne axam atentia catre piese elementare care pot schimba radicat totul si cu costuri mici.

Probabil te vei gandi ce poti cumpara cu bani putini pentru ca ambientul dormitorului sa poata deveni asa cum iti doresti? Ei bine, avem nevoie sa acordam atentie deosebita nevoilor primordiale si a aspectelor care ne produc placere. Vizualizarea ofertele si achizitionarea imediata poate rezulta cu satisfactie minima, caz pe care nu ni-l dorim.

Lenjeria de pat este un element cheie ce poate structura armonia fabulos in interiorul dormitorului, iar materialele din care este confectionata va putea produce stari de bine in fiecare clipa petrecuta in pat. De multe ori putem neglija aspecte simple cu efect deosebit, focusandu-ne pe elemente prea greu de dobandit. Pentru decizii imediate este necesar sa alegem acele mici ornamente care aduc un plus de prospetime locuintei, respectiv, dormitorului, si sa lasam schimbarile majore sa se indeplineasca in timp.

Varietate de culori, modele si imprimeuri te poate induce in eroare atunci cant decizi ca este nevoie de o noua lenjerie de pat. Ai nevoie de sprijin si informatiile utile nu vor intarzia sa apara in aceste randuri.

Prin urmare, pentru inceput este nevoie sa ai in vizor: tipul de tesatura, numarul cusaturilor, dimesiunile si pretul. Lenjeria de pat trebuie sa indeplineasca rigorile unui aspect estetic desavarsit, dar si nivelul practic trebuie sa fie unul pe masura asteptarilor.

Dupa cum stim deja, dormitoarele au devenit ceva asemenator sanctuarelor in care ne odihnim si unde ne gasim linistea dupa zile obositoare si extenuante. Sunt de asemenea, incaperi care necesita functionalitate pentru a face cu succes fata nevoilor de zi cu zi.

Asadar, cum cream factorul wow in dormitor, punctand detalii precum eleganta si intretinere facila chiar si cand vine vorba de lenjerii de pat? Cert este ca detinem elemente cheie de care trebuie sa tinem cont pentru a obtine armonia visata.

Imbratiseaza cu deschidere fiecare element al camerei

Atat lenjeria de pat, cat si diversele accesorii utilizate sunt menite sa aduca nota fabuloasa in locuinta. In prima instanta, cand alegem accesorii pentru dormitor, vom lua in calcul: linii, forme, dimensiuni, spatiu, culoare, tesaturi, textura si gradul de luminozitate.

Maniera in care manipulam fiecare element este cea in care (asa cum mentioneaza designerii de interior) se exercita si principiile de gatit a unei retete.

Identificarea acestora va scoate la suprafata adevaratul potential, obtinand un design cu echilibru, contraste bine armonizate, accente si proportii potrivite, modele si proximitate care impreuna alcatuiesc reteta de succes a unui design complet si complex.

Crearea unui concept

Ne dorim o amprenta a propriei identitati sau o combinatie dintre personalitati ce isi petrec cele mai dulci ore in interiorul dormitorului? Crearea unui concept are la baza accesoriile deosebite.

Pentru a crea un concept unic avem nevoie de idei prestabilite si in detaliu organizate cu scopul de a nu crea un haos vizual. Creativitatea poate fi dusa extrem de departe, insa este esential sa punem accent pe elemente precum corpuri de iluminat si lenjerie de pat. Acestea produc nuanta si echilibru vizual in interiolul unui dormitor.

Lenjeria de pat poate crea contrast in design-ul dormitorului. Contrastul este unul dintre principiile cele mai potente atunci can vine vorba de construirea unei imagini curajoase a interiorului. Culoarea evoca starea de spirit mai mult decat orice alt element de design.

Elaboreaza propriul concept alegand lenjerie de pat din bumbac satinat, spre exemplu. Juxtapunerea tesaturilor intr-o incapere poate contura forma unui ambient luxuriant. Textura moale, fina a lenjeriei de pat iti poate aduce cele mai interesante senzatii tactile, si adevarul este ca iubim senzatia redata de textura materialului atunci cand ne asezam in pat.

Dimensiuni si proportii in dormitoarele mici

Designerii de interior propun o estetica minimalista pentru dormitoarele ce nu dispun de un spatiu foarte generos. Pentru a obtine echilibru in acest palier este nevoie sa mizam pe un element central, care este in acest caz patul.

Lenjeria de pat de top ofera posibilitatea de a obtine un design luxos cu minimul de buget. De asemenea, aceasta detine un potential nelimitat pentru stilul de dormitor abordat, mai ales cand tinzi spre a obtine ambientul unui hotel de lux.

Este primordial sa vedem dincolo de spatiu si sa alegem in functie de preferintele personale, conformandu-ne la suprafata existenta. Poate nu de putine ori te-ai gandit de ce nu ai ales un spatiu mai mare pentru dormitor, insa, tot ce ne inconjoara este legat de propriile alegeri.

Investeste in tesaturi potrivite

Tesaturile nu doar ca pot contribui eficient la design-ul interior al dormitorului, ci pot cu precizie sa ne aduca linistea si confortul deosebit in orice anotimp. Spre exemplu, lenjeria de pat din bumbac egiptean este usoara si respirabila, proprietatile sale fiind cele care sustin mereu un pat racoros in special in noptile de vara.

Lenjeria de pat din bumbac 100% este innobilata de o tesatura moale si delicata, care isi mentine calitatile dupa multiple cicluri de spalari. Bumbacul poate fi identificat sub mai multe tipuri, fiind unul dintre cele mai renumite materiale in realizarea lenjeriilor de pat.

Aspectul satinat detine trofeul in alegerile feminine cand vine vorba de lenjerie de pat, insa nu este singurul, lenjeria din damasc sau jaquard ocupa si ele loc special in dormitoarele femeilor care tin la confort dar si la aspectul general.

Pentru o nota mai extravaganta, lenjeria de pat din satin brodat vine sa invaluie orice design interior cu un farmec aparte. Pentru a ne asigura ca ambientul dormitorului se afla mereu la cote inalte, atentia deosebita la texturile materialelor este un punct ce poate determina atat aspectul, cat si somnul pe tot parcursul noptii.

Ne dorim armonie, delectare si relaxare atunci cand introducem in discutie acest mic univers. Este necesar doar sa cautam dincolo de aparente si sa ne bucuram de adevarata binecuvantare a ambientului creat de dormitor.

In concluzie, nu este dificil sa obtinem confortul absolut in dormitor cu buget minim, atat timp cat analizam corespunzator fiecare coltisor si potential al incaperii vizate.

Sursa foto:

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea