Amenajarea casei

#schimbare aspect casa #aspect casa

How to: cum schimbi aspectul casei tale pentru vara

Sezonul cald e favoritul multora pentru un „refresh” al spatiului. Indiferent daca vorbim de felul in care arata livingul, bucataria, terasa sau fatada casei noastre, vara e momentul ideal in care sa facem o schimbare si sa oferim spatiului nostru un suflu nou. Mai proaspat, mai sanatos, mai estetic.

Inside: culori citrice, spatiu aerisit si organizat

Cand vine vorba despre interiorul casei noastre, aceasta vara vine cu o serie de trenduri care ne propun efort minim, dar rezultate maxime:

  • culori citrice: galbenul lamai, verdele menta, albastru turcoaz sunt culorile ideale pentru casa noastra de vara. Fie ca alegem sa vopsim un perete intr-o culoare acent, fie ca optam doar pentru piese de decor mai subtile (un scaun galben, o cuvertura turcoaz), casa noastra poate fi improspatata prin simpla explozie de culoare. Mai multa culoare, mai multa viata.
  • spatiu aerisit: spatiile aerisite devin favoritele in fiecare sezon; mobilierul din lemn masiv si piesele de decor statement nu se mai afla neaparat in topul preferintelor noastre. In locul lor vin piesele usoare, dar de efect, care ofera ideea de spatiu aerisit si curat; mai mult ca niciodata, punem accent pe modularitatea si flexibilitatea spatiilor noastre.
  • spatiu organizat: organizarea devine o parte integranta in adevaratul sens al cuvantului pentru designul de interior; daca pana acum era doar o chestiune legata de curatenie, astazi organizarea devine un trend absolut necesar spatiilor noastre. Spatiile de depozitare inteligente au toata atentia noastra in aceasta vara - lucrurile puse la locul lor ne fac si pe noi sa ne simtim „la locul nostru”.

In vara acestui an acordam mai multa atentie peretilor nostri; daca pana acum ne multumim cu o vopsea calitativa, astazi vrem mai mult de atat: accesorizare si aducere la viata.

Peretii devin elemente de decor pe care ii vrem la potentialul lor maximum - de la crearea unui perete accent, crearea unui perete de tip „galerie de arta” si pana la accesorizarea cu elemente precum pilastru ornamental, peretii nostri sunt cu adevarat valorificati.

Outside: natural is better

Daca locuiesti la casa, nevoia de re-improspatare a spatiului se muta si in exterior; curtea devine focusul caselor noastre. Locul de reincarcare a bateriilor dupa o zi lunga de joi, cu bautura si cartea ta favorita in mana. Iar dupa o perioada in care accesul nostru la mediul exterior a fost limitat, vrem sa valorificam mai mult ca niciodata gradina.

Plantele verzi care par rupte dintr-un mediu salbatic sunt favoritele acestui sezon: cat mai putin ajustat inseamna cat mai natural. Aceeasi idee se pastreaza si pentru materiale, inul, panza topita si bumbacul fiind materialele preferate pentru textile - cat mai imperfect e perfect.

In amenajarea gradinii pentru vara acestui an accentul cade pe confort: banchete comode din peleti cu perne pufoase, scaune in care te scufunzi si mobilier minimal, care raspunde nevoilor tale.

E momentul ideal si pentru a scoate la iveala cateva idei fatade case - aspectul exterior al casei tale poate fi imbunatatit si reimprospatat pentru vara fara sa creezi un adevarat santier. Indiferent daca alegi sa amplasezi cateva accente decorative sau sa iti imbraci ferestrele in ancadramente, felul in care arata casa ta determina cum te vei simti inauntrul ei.

Estetica spatiilor noastre din aceasta vara are la baza doua aspecte importante: confortul si naturaletea. Vanam viziunile estetice imperfecte, aproape nefinisate, care ne aduc in proximitatea naturii; petele de culoare devin mai importante ca niciodata, pentru ca ne scot din anonimat.

In acelasi timp, se resimte, dupa un an pandemic, tendinta de a da un suflu nou caselor noastre. Sa faci o amenajare in aceasta perioada, indiferent de amploarea ei, te ajuta nu doar sa schimbi fata casei tale, ci si sa inlaturi sentimentele si trairile mai putin bune din ultimele luni, inlocuindu-le cu un aer proaspat, curat, plin de energii sanatoase

Sursa foto: unsplsh.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare