Amenajarea casei

#pat tapitat #decorare casa #dormitor

Dormitor cu pat tapitat? Cum il decorezi cu stil

Un pat tapitat este acea piesa de mobilier pentru dormitor care aduce eleganta si rafinament la pachet cu confort si relaxare. Pentru ca un pat tapitat are o structura anume si un design care il face sa iasa usor in evidenta, este nevoie ca dormitorul sa fie decorat respectand anumite reguli de design.

Cel mai mare avantaj al paturilor tapitate este ca vin intr-o gama variata de dimensiuni, culori si tesaturi. Cu siguranta daca ai decis ca e timpul sa-ti cumperi un pat nou si sa aduci o nota de stil in dormitor, un pat tapitat este o optiune castigatoare, iar pe kalenda.ro iti garantam ca vei gasi unul care se potriveste stilului si bugetului tau personal.

Dar, tocmai aceste detalii pot face decorarea dormitorului o provocare pentru multi. Astfel, inainte de a decide cum decorezi corect dormitorul, stabileste care sunt elementele patului tapitat preferat, pornind de la cateva elemente.

Una dintre cele mai importante decizii pe care le veti lua atunci cand te uiti dupa paturi tapitate este tesatura. Optiunile pot varia de la catifea sau microfibra pana la matase, stofa de lana sau piele. Gandeste-te doar la tipul de senzatie pe care ti-o doresti atunci cand te relaxezi in pat cu o carte buna sau cu emisiunea ta preferata de la televizor. Apoi ia in considerare ce culoare vrei sa fie materialul. Vrei sa se potriveasca cu restul dormitorului tau sau sa ofere o pata de culoare intr-un dormitor in tonuri neutre?

Odata ce ai stabilit aceste detalii iata care sunt lucrurile de care e bine sa tii cont daca vrei un dormitor cu pat tapitat decorat cu stil:

Pat tapitat intr-un dormitor in nuante neutre

Gri, bej si crem sunt palete de culori versatile si relaxante, care se potrivesc fara efort cu albul si negru, cat si cu alte nuante, si functioneaza atat pentru dormitoare moderne, cat si pentru cele clasice. Un dormitor neutru poate arata incredibil de sofisticat si clasic.

In primul rand, creeaza iluzia unui spatiu mai luminos si mai mare. Este usor de decorat atat cu nuante tari, cat si cu nuante pastel, deoarece stilul este versatil, iar culorile pot fi combinate pentru un aspect frumos si atemporal.

Combinarea tonurilor si texturilor este cheia succesului pentru un dormitor in tonuri neutre. Stratifica texturi si nuante si incorporeaza o gama larga de materiale pentru a aduce interes in camera, dar fara a te abate de la paleta linistitoare.

Pat tapitat intr-un dormitor in nuante inchise

O combinatie de culori vesnic eleganta, negru si gri, este dramatica, dar eleganta si sic in acelasi timp. Un dormitor in care predomina nuantele inchise este o alegere indrazneata, care se potriveste foarte bine dormitoarelor mari si spatioase.

Daca combini negrul peretilor cu alte culori deschise, cum ar fi accente de gri si alb, camera va arata chic si eleganta. Daca-ti doresti un dormitor cu accente de lux, atunci alege o combinatie de gri, negru si auriu. Gri folosit pe pereti si pe textile impiedica spatiul sa devina prea intens asa cum se intampla cand folosesti foarte mult negru. Dar, poti integra negru si auriu ca accente si vei da instant un aer luxos camerei.

Pat tapitat intr-un dormitor alb

Dormitoarele albe au castigat popularitate in ultimii ani, iar aceasta tendinta atemporala pare sa ramana. Ultra-modern, albul subliniaza liniile curate ale mobilierului contemporan si texturile mobilierului din dormitor. Ne place pentru ca nu este nici prea feminin, nici masculin, este doar neutru si proaspat. Iti permite sa experimentezi cu diferite nuante si chiar poti adauga note argintii sau metalice pentru o nota de glamour de lux, fie ca vorbim de corpuri de iluminat sau de tablouri.

Un pat tapitat gri sau in nuante tari precum verde sau albastru se integreaza perfect intr-un dormitor elegant si rafinat cu mobilier si pereti albi. Daca alegem si un material sofisticat asa cum este catifeaua, efectul glamour este garantat.

Pat tapitat intr-un dormitor colorat

Daca esti in cautare de o combinatie de culori pentru un dormitor vesel si optimist, poti incerca un look care sa contina un pat tapitat in nuante puternice: albastru, galben, verde sau rosu. Marimea camerei si tipul de iluminat din dormitor sunt elemente pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi culorile pentru dormitor.

Daca ai un dormitor spatios, cu ferestre care permit sa intre o cantitate mare de lumina naturala, nu trebuie sa iti fie teama de culorile mai inchise asa cum este albastru, verde sau gri. In schimb, daca dormitorul tau este mic, nuantele pastel care transmit caldura sunt de dorit.

Atunci cand cauti un pat tapitat pentru dormitorul tau retine ca ar trebui sa alegi designul care se potriveste cel mai bine gusturilor personale si stilului casei. In general, dormitoarele simple cu paturi tapitate de culoare gri sau paturile moderne cu linii simple si drepte transmit un aer contemporan. Pe de alta parte, paturile tapitate cu mai multe curbe, arcade si detalii ornamentate arata cel mai bine in casele cu decor clasic, elegant.

Chiar daca de multe ori ne gandim la dormitor ca la spatiul unde dormim, asta nu inseamna ca trebuie tratat ca un loc neimportant. Dimpotriva, noi credem ca de acolo iti iei energia pentru o noua zi, starea de bine pentru un corp sanatos si bucuria unui nou inceput. Astfel, patul tapitat trebuie sa fie functional si confortabil, dar si rafinat si sofisticat, asadar vei gasi toate aceste caracteristici pe kalenda.ro in categoria paturi tapitate!

FOTO: kalenda.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea