Sfaturi practice

#birou #culori #dormitor #dulap

6 lucruri de evitat in dormitorul tau

Exista o serie de lucruri pe care nu ar trebui sa le tii in dormitorul tau. Acestea ar avea legatura cu problemele tale de a te odihni si, chiar, de starea de spirit proasta.

Armonia unei camere este construita din detalii. Multe dintre ele tind sa treaca neobservate de majoritatea oamenilor, desi implicatiile lor sunt susceptibile de a fi percepute psihologic.

6 lucruri de evitat in dormitorul tau

1. Culori prea luminoase


Dupa cum sugereaza acest studiu realizat de Scoala Superioara de Arta si Design din Vic (Spania), culorile ar putea avea implicatii psihologice asupra emotiilor. Adica, utilizarea unei anumite culori ar putea agrava (sau imbunatati) odihna. Conform atudiului, tonurile de ocru ar fi cele mai recomandate pentru dormitor si rosiatice sau portocalii, cel mai putin adecvate.

Acest lucru se datoreaza asocierii sale cu bucuria si violenta, factori care nu sunt benefici atunci cand vine vorba de promovarea odihnei unei nopti.

2. Elemente electronice

Este obisnuit sa vorbesti pe mobil cu prietenii sau partenerul inainte de a merge la culcare sau sa urmaresti un film la laptop in pat. Dar nu este cea mai buna alternativa daca doresti sa te odihnesti bine.

Acest lucru apare din cauza supraestimularii care provoaca aceste artefacte electronice din creier si care ar putea afecta somnul noaptea. Daca vrei sa il ajuti, dormi departe de ele.

3. Un dezastru in dulap

Chiar daca inchizi usile si nu il vezi, un dulap cu multa dezordine este unul dintre lucrurile pe care ar trebui sa le eviti in dormitorul tau. Incearca sa ai toate hainele organizate, precum si cutiile pe care le poti depozita.

In acest fel, iti va fi mult mai usor sa gasesti orice obiect si, in plus, vei evita stresul cauzat de un dulap cu haine ravasite sau aruncate pe podea.

4. Un birou dezordonat

Este un caz similar cu cel al dulapului, cu diferenta ca nu poti pretinde ca dezordinea nu exista. Incerca sa nu lasi totul imprastiat pe birou, deoarece va genera mai mult stres.

Dezordinea, pe langa faptul ca polueaza vizual locul, iti va oferi o senzatie de dezorganizare si sarcini neterminate. In mod inconstient, mintea ta va aduce acest lucru in viata de zi cu zi, chiar si atunci cand nu-ti amintesti ce e in camera ta.

5. Obiecte puse sub pat

Multi sunt obisnuiti sa tina cutii sau alte obiecte sub pat, dar aceasta nu este o idee buna. Fara indoiala, este unul dintre lucrurile principale pe care ar trebui sa le eviti in camera ta.

Depizitarea obiectelor acolo te va impiedica sa cureti bine praful. Acest lucru, pe termen lung, poate duce la o mai mare senzatie de murdarie.

Incerca sa pui lucrurile intr-o cutie sigilata, de exemplu in mansarda sau garaj (in cazul in care ai). O alta opțiune ar putea fi camera de oaspeti sau, daca ai prea multe, poti inchiria o camera de depozitare.

6. Articole pentru exercitii fizice

Este minunat sa ai aparate pentru exercitii in casa ta, dar acestea nu ar trebui sa fie in dormitorul tau. Acestea te distrag, iti disipeaza gandirea si iti indreapta atentia catre alte obiective decat relaxarea si odihna.

Insa, daca nu ai alt loc unde sa le pui, asigura-te ca sunt intr-un colt, departe de pat. Astfel, atunci cand faci exercitii fizice nu vei simti ca te afli in dormitor si cand vei dormi, nu te vei uita la aceste articole.

Respectand aceste recomanari, iti vei imbunatati spatiul personal si, in consecinta, odihna. Vei vedea rezultatele zilnic, in performanta ta la munca, starea ta de spirit si relatia cu ceilalti.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea