Sfaturi practice

#camere intunecate #lumina #energie electrica

4 trucuri pentru a lumina spatiile intunecate din casa fara a folosi energia electrica

In majoritatea caselor exista anumite zone intunecate care necesita o iluminare constanta. Desi acest lucru poate fi rezolvat cu becuri, multi cauta alternative pentru a evita utilizarea energiei electrice.

Si exista cateva solutii pentru a avea mai multa lumina in casa ta fara a utiliza surse cu lumina artificiala. Cu ajutorul unor elemente de design poti  obtine acest efect, chiar daca sursele de lumina naturala sunt limitate.

Asigurarea luminii in toate spatiile din casa este esentiala pentru a mentine un mediu confortabil. Dar aceste lucru poate fi obositor si adesea costisitor. Din fericire, poti apela si la ale solutii care nu necesita folosirea energiei electrice.

Sfaturi pentru a avea lumina in spatiile intunecate fara a utiliza energie electrica

1. Culori deschise

Unul dintre cele mai bune trucuri pentru luminarea spatiilor inchise este utilizarea de culori deschise, cum ar fi nuantele de alb sau pastel. Aceste nuante provoaca un efect de luminozitate si spatiu mai mare, mai ales daca incaperea este mica.

De aceea, este recomandat ca atat peretii cat si mobilierul sa aiba o culoare deschisa. Desigur, pentru a nu exagera, poti adauga putina culoare prin accesorii sau piese de mobilier mici: perne, mese mici, covoare si alte obiecte similare.

2. Oglinzi pentru a lumina spatiile intunecate

Oglinzile sunt ideale pentru a avea lumina naturala in spatiile mai intunecate din casa. De aceea, ideal este sa alegi o oglinda mare, cu o rama deschisa la culoare.

Daca esti in cautarea unui stil diferit, poti sa te joci  cu modelele. Adica, in loc sa pui o singura oglinda mare, alege sa faci o combinatie cu mai multe oglinzi mici. De asemenea, poti pune doua oglinzi in zone strategice. Cel mai important este ca dau senzatia de mai mult spatiu si mai multa lumina.

3. Usi de sticla

Te-ai gandit sa schimbi usile ca solutie pentru a lumina spatiile intunecate? Este o varianta mai costisitoare, dar este perfecta pentru acele locuri in care lumina naturala patrunde mai putin. Usile de sticla permit patrunderea luminii pentru ca sunt la fel ca niste ferestre.

Exista mai multe alternative: cu sticla normala sau translucida. Poate ca aceasta din urma este putin mai scumpa, iar o solutie este sa folosesti o perdea, pentru a nu se vedea nimic prin geam.

4. Podele lucioase

Pardoselile lucioase sunt la moda si reprezinta alegerea perfecta pentru a lumina spatiile intunecate din casa. La fel ca peretii si mobilierul, de preferat ar fi culorile deschise si cele pastel.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea