Amenajarea casei

#culori #decoratii #amenajare casa #amenajare casa culori # culori camere

Decoreaza cu ajutorul culorilor puternice: 6 idei indraznete

Vrei sa faci cateva modificari in locuinta ta, dar nu ai un buget suficient de mare pentru a schimba mobilierul sau pentru a angaja un designer de interior? Foloseste-te de magia culorilor si ofera casei tale un aspect nou, proaspat. Iata cum poti face acest lucru.

Foloseste un tablou impunator

Daca ai o camera mare, cu putin mobilier, poti achizitiona un tablou sau o panza foarte colorata, cu nuante puternice de rosu, verde sau galben. Totul depinde de gusturile tale, dar si de modalitatea in care este amenajata incaperea respectiva.

Vopseste tavanul

De cele mai multe ori, locuintele au tavanul alb si doar peretii colorati. Ei bine, de ce nu s-ar inversa putin locurile?

Vopseste tavanul intr-o nuanta patrunzatoare. Poti opta pentru un bleu marin, pentru bleu inchis sau verde smarald. Pentru un plus de luminozitate, ai la indeamana nuantele sidefate, care reflecta foarte bine lumina si care dau impresia de incapere mai mare, mai spatioasa.

Opteaza pentru dungi

Daca nu te incanta varianta in care vopsesti intreaga suprafata a unui perete, poti incerca varianta dungilor verticale.

Dincolo de jocul de culori, vei face camera respectiva sa para mai spatioasa, mai inalta. Alege cu grija cele doua nuante si eventual cere parerea unui specialist. De asemenea, asorteaza nuantele cu mobilierul si cu accesoriile din camera, astfel incat sa nu fie necesar sa faci modificari ulterioare in privinta obiectelor decorative.



Foto: ivstatic.com

Accente de culoare

Ai o camera vopsita in crem, bej sau maron deschis? Achizitioneaza accesorii in nuante puternice. Rosul, indiferent de nuanta acestuia, este o alegere potrivita. Tablourile in care predomina aceasta culoare, masutele sau dulapurile si fotoliile sunt excelente in acest sens.



Foto: ivstatic.com

Alege tapetul

Este adevarat ca tapetul este destul de pretentios si ca nu este la fel de practic precum o vopsea lavabila. Totusi, daca iti doresti o camera luminoasa si modele elegante pe pereti, tapetul este varianta ideala. Masoara suprafata peretilor si porneste in cautarea tapetului ideal. Nu este neaparat sa fie un tapet cu model. Poate fi vorba despre un tapet, intr-o singura nuanta, texturata, luminoasa.

Pe de alta parte, daca iti doresti o camera colorata, o varianta buna este tapetul cu motive florale.



Foto: ivstatic.com

Foloseste-te de tesaturi

Draperiile, pernutele decorative si lenjeriile de par sunt o varianta excelenta pentru schimbarile mai dese si mai putin costisitoare. O ideea buna este sa combini dungile cu bulinele. Esential este insa sa ramai la aceeasi paleta de culori pentru a nu avea ca rezultat un amestec colorat, inestetic.



Foto: ivstatic.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea