Amenajarea casei

#pereti ficsi #cabina de dus

De ce sa alegi pereti ficsi de dus in locul unei cabine clasice?

A venit momentul renovarii baii si nu stii ce poti face astfel incat sa arate bine si sa folosesti spatiul la adevaratul sau potential? Cel mai bun sfat pe care ti-l putem da este sa optezi pentru o cabina de dus in locul cazii. De fapt, nu orice fel de cabina, ci pereti ficsi cu ajutorul carora poti obtine o cabina de tip walk-in foarte interesanta. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva argumente pentru care sa alegi cabine de dus moderne formate din pereti ficsi.

 

1. Design modern

Daca iti doresti o baie cu un design modern, peretii ficsi de dus sunt ideali. Acestia se potrivesc perfect chiar si intr-o baie minimalista si poti sa spui ca sunt exact ca in revistele de amenajare interioara. In cazul in care nu iti doresti o baie cu un design modern in totalitate, ci doar anumite elemente, opteaza cu incredere pentru astfel de pereti. Vei observa ca schimba total aspectul baii, intr-un mod pozitiv.

2. Curatare facila

In cazul in care ai avut deja o cabina de dus clasica, stii cat de dificil poate fi de curatat, chiar daca usile se inclina ori se desfac usor. Trebuie sa acorzi atentie suplimentara fiecarei imbinari, astfel incat sa nu se dezvolte mucegai sau colonii de bacterii. Optand pentru pereti ficsi, vei putea curata si dezinfecta podeaua foarte usor, iar sticla va fi simplu de intretinut (mai ales ca majoritatea peretilor sunt acoperiti de straturi ce nu permit aderarea calcarului).

3. Ideali pentru orice baie

Ai dubii in privinta montarii unei cabine de dus deoarece nu stii cat de bine s-ar potrivi design-ul acesteia cu baia ta? Sau nu iti doresti ca pe termen lung sa vezi aceeasi cabina acolo? In acest caz, peretii ficsi sunt exact ceea ce ai nevoie. Se potrivesc oricarei bai: singura modificare pe care va trebui sa o faci este la nivelul pardoselii, pentru montarea unei rigole de dus, astfel incat apa sa se scurga perfect. Daca ai o baie mica si nu crezi ca o cabina normala va arata bine sau nu ai suficient spatiu pentru una, opteaza cu incredere pentru aceasta solutie.

4. Confera impresia de spatiu extra

Avand in vedere ca o cabina de tip walk-in este de obicei compusa din maxim doi pereti de dus (cu toate ca foarte comune sunt cabinele dintr-un singur perete) este de la sine inteles ca vei face economie de spatiu si baia va parea mult mai mare. Este o iluzie optica, insa are un impact destul de mare asupra modului in care arata baia si in care te simti ori de cate ori faci dus.

5. Nu necesita reparatii

O cabina de dus normala, cu usi, poate necesita de-a lungul anilor anumite reparatii (mai ales cand vine vorba despre cabine cu usi glisante, ale caror sisteme de culisare se pot strica destul de repede). Alegand pereti ficsi, nu vei avea grija reparatiilor, deoarece nu exista usi care se deschid. Singura intretinere pe care o vei face va fi curatarea sticlei si a pardoselii.

In incheiere, speram ca te-am convins sa alegi pereti ficsi de dus in detrimentul unei cabine clasice!

Sursa foto: https://www.germanquality.ro/ideal-standard-synergy-cabina-de-dus-walk-in-80-cm.html

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea